Acasa MagazinLife X Factor a intrat în linie dreaptă

X Factor a intrat în linie dreaptă

scris de L.M.
3 afisari

Antenă 1 le aduce românilor în această toamnă X Factor, cel mai puternic format tv din lume. Cei cărora le revine misiunea de a găsi factorul X în România sunt: Paula Seling, Adrian Şină şi Mihai Morar, trei maramureşeni care au în comun pasiunea pentru muzică, dar mai ales o vastă experienţă în domeniu.

Juriul X Factor

 Paula Seling: “Vreau să găsesc o voce atât de puternică, încât să mă ridic în picioare şi să aplaud din toată inimă.”  

 La vârstă la care majoritatea copiilor vor doar să se joace, ea studia pianul. Încă de la 6 ani, vocea sa impresionantă, a smuls aplauze după aplauze. În 1999 a lansat piesa ce avea să o facă celebr[, piesă care a câştigat premiul Hitul Anului la Festivalul de la Mamaia. Anul 2001 a fost declarată cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti şi cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România. Un an mai târziu, a câştigat Cerbul de Aur. A făcut mândru fiecare român în parte, după ce s-a clasat pe locul 3 la Eurovision 2010. Paula Seling, una dintre cele mai puternice voci feminine ale României şi membră a juriului X Factor, este hotărâtă să găsească factorul X.  

 Adrian Şină : „Daca nu voi fi eu cel care găseşte factorul X, consider că nu-mi voi fi îndeplinit cu succes misiunea”.  

 Flirtează cu muzică de la vârstă de 16 ani. Ca orice adolescent rebel, şi-a exprimat toate trăirile prin muzică. Din pasiune “muzică a devenit o carieră de succes, iar piesele sale sunt fredonate în întreagă lume. A făcut istorie alături de trupă sa: în 2002 albumul lor devine cel mai bine vândut – vânzari record care i-au adus DISC DE AUR ŞI PLATINĂ. A cucerit topurile europene şi încet-încet piesele sale au răsunat în întreaga lume.  Este un artist cu factorul X din cap până-n picioare. Acum, caută acea voce care va lasă întreagă lume cu gură căscată. Adrian Şină, membru al juriului X Factor, nu se va opri până nu va găsi Factorul X în România.

 Mihai Morar: “Când voi găsi acea voce care să fie difuzată pe toate posturile de radio, iar şi iar, veţi înţelege cu adevărat, ce înseamnă factorul X”.

 Când spui radio, numele lui îţi vine automat în minte. A fost la butoane încă de la 17 ani, iar în prezent este cel mai bun DJ de radio, cu peste 10 ani de experienţă. A pus bazele radioului care astăzi ocupă locul 1 în topul preferinţelor din România…. Şi este gazda celui mai ascultat matinal de radio. Evenimentele pe care le-a organizat cu echipa sa de radio, reuşesc să adune de fiecare data zeci de mii de oameni. De-a lungul carierei a auzit mii de voci şi a promovat cei mai mari artişti de pe piaţă. Mihai Morar poate recunoaşte următorul hit de la primele acorduri şi este gata să găsească factorul X în România.

În ceea ce priveşte juriul, formatul  X Factor se diferenţiază de alte concursuri de gen prin faptul că  juraţii nu doar aleg finaliştii, ci îi şi îndrumă. Membrii juriului se transformă din evaluatori în mentori, astfel că spre finalul competiţiei în concurs nu se vor afla doar vocile concurenţilor, ci şi orgoliile juraţilor.

Mii de români au participat la preselecţii   

Mii de români au participat la preselecţii show-ului de la Antena 1. Motivaţia a fost dublă: celebritatea şi un premiu de 200.000 de euro.

„X Factor” a intrat în linie dreaptă. Bucureştenii au fost ultimii chemaţi la preselecţiile showului ce va debuta în toamnă la Antena 1.

Răzvan şi Dani, prezentatorii showului, au căutat talente prin toată ţară. Peste 6.000 de oameni au participat la audiţiile din Cluj, Ti mişoara, Constanţa, Iaşi şi Bucureşti.

X-Factor este diferit de alte show-uri pentru că membrii juriului sunt de asemenea şi mentorii fiecărei categorii. Pe lângă lupta evidentă dintre concurenţi, „XFactor” aduce nou o adevărată competiţie între membrii juriului. Fiecare dintre cele trei categorii: 16-25 ani, peste 25 de ani şi grupurile vor fi atribuite juriului. Ei vor îndruma şi sfătui fiecare concurent, prin a alege ce cântec va interpreta. O altă diferenţă principală este suma uriaşă care se acordă câştigătorului. 200.000 de euro este cel mai mare premiu oferit de o televiziune până azi!”, a explicat Sergio Lazarov modul de desfăşurare a concursului.
După castingul la nivel naţional, urmează noi preselecţii în urma cărora juriul va alege aproximativ 700 de concurenţi. În faza de audiţii cu juriu vor participa toti cei care au trecut de faza preselecţiilor, în care membrii juriului sunt desemnaţi pentru a pregăti semifinaliştii, iar alegerea câştigătorului se va face în urma unor reprezentaţii live, în timpul cărora telespectatorii vor avea posibilitatea să îşi voteze preferaţii. Juriul va fi alcătuit din trei judecători aleşi de către producător, care votează cu Da sau Nu. Cei care vor alege din România vor fi Paula Seling, Adrian Sina și Mihai Morar, trei maramureșeni care au in vastă experienţa în muzică.

 
„X Factor” aduce audienţă

 

În Marea Britanie formatul lui Simon Cowell a crescut în prime time share-ul staţiei pe care a fost difuzat cu 206%. Difuzat de Rai 2, în Italia, show-ul a reuşit să dubleze cota de piaţă a staţiei. Şi în Danemarca a crescut share-ul mediu al sta ţiei cu 180%. În Spania, show-ul a fost produs de Sergio Lazarov, cel care se ocupă de producţia X Factor şi în România, la Antena 1. Sub coordonarea sa regizorală, va rianta spaniolă X Factor a reuşit să crească share-ul staţiei cu aproape 60%. Din această toamnă, „X Factor” urmează să fie difuzat şi în SUA, de Fox, iar în România de Antena 1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult