Acasa MagazinLife Zilele Bucurestiului 2016

Zilele Bucurestiului 2016

scris de M S
194 Afisari

Bucureștenii sunt invitați, în perioada 16 – 18 septembrie, să participe la manifestările organizate de Primăria Capitalei cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a orașului.

zilele bucurestiuluiConcerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii vor avea loc în trei zone din Capitală — Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău, informează un comunicat al Municipalității.

„Îmi doresc ca locuitorii acestui oraș să se bucure de activitățile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă și îi asigur că sunt și voi rămâne un susținător al proiectelor culturale care fac din București o adevărată Capitală Europeană”, afirmă primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat.

Pe 17 septembrie, în Piața Constituției, va avea loc un concert eveniment, cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble. Concertul va începe la ora 17,00 și va dura până la miezul nopții.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia și Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate, precizează comunicatul de presă.

În cele trei zile de sărbătoare, Primăria Capitalei, prin Creart, va organiza evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezența animatorilor și a statuilor vivante.

Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecționate de meșteri populari și artiști plastici. Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu în care vizitatorii pot încerca rețete autohtone.

În Parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, va organiza în acele zile evenimentul „Kids City 2016” — „Aventuri în lumea Circului”. În cadrul evenimentului, foișorul din parc va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri. Toate aceste activități poartă denumirea de „Școala de circ”.

Cei mici sunt invitați să participe la ateliere de creație concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală, dar și să participe la mai multe activități sportive.

Cu prilejul „Zilelor Bucureștiului„, Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează cea de a III-a ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția din acest an îi este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfășura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

În sectorul 2, va avea loc Târgul de Pâine, care se desfășoară anual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS