Acasa MagazinLife Ziua Internațională a Femeilor! Când s-a sărbătorit prima dată

Ziua Internațională a Femeilor! Când s-a sărbătorit prima dată

scris de D.P.
18 afisari

La Mulţi Ani de Ziua Internațională a Femeilor! Ziua Internațională a Femeilor! a fost sarbatorita pentru prima data pe 8 Martie 1975 de catre Adunarea Generala O.N.U.

La Mulţi ani de Ziua Internațională a Femeilor!

La Mulţi Ani de Ziua Internațională a Femeilor!

In aceasta perioada s-a pus serios problema eliminarii discriminarii femeii si asigurarea de conditii depline de egalitate in viata sociala.
Ca urmare, O.N.U. a proclamat anul 1975 ca An International al Femeii, iar 1976-1985 a fost proclamat Deceniul O.N.U. pentru femei.

In data de 16 decembrie 1977, O.N.U. a sugerat statelor membre, sa stabileasca in functie de traditiile si obiceiurile fiecaruia, o zi din an ca Zi O.N.U. pentru drepturile femeii si pacea internationala.

Ziua de 8 Martie este Ziua Internațională a Femeilor, ziua feminitatii, a frumusetii, a dragostei, ziua in care femeia este in centrul atentiei, este sarbatorita de copii, de soti, de prieteni. Femeia, fiinta delicata, sensibila este cea care da viata si poate de aceea, in momentele grele, se dovedeste mai tare decat barbatul, iar in viata de zi cu zi, nu are voie sa oboseasca nici la serviciu, nici ca mama, nici ca sotie.

Uram tuturor femeilor La Mulţi ani de Ziua Internațională a Femeilor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult