Acasa MagazinLife Ziua Mondială a OZN-urilor: Să celebrăm conspiraţia şi misterul!

Ziua Mondială a OZN-urilor: Să celebrăm conspiraţia şi misterul!

scris de L.M.
14 afisari

Ziua Mondială a Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN) sărbătorită, începând din 2001, anual, la începutul lunii iulie, marchează un eveniment controversat, ce a avut loc în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, numit şi „incidentul Roswell”.

Ziua Mondială a OZN-urilor: Să celebrăm conspiraţia şi misterul!

Ziua Mondială a OZN-urilor: Să celebrăm conspiraţia şi misterul! (foto: Pablo den Draek/Wikipedia.org)

În 1947, în localitatea Roswell, din statul american New Mexico, s-a raportat existenţa unui obiect zburător neidentificat, în care s-ar fi aflat, potrivit zonurilor, extratereştri, transmite Agerpres. În pofida lipsei unor dovezi directe ale prăbuşirii unui OZN la Roswell, anual, la începutul lunii iulie, vin în oraş până la 50.000 de oameni, pentru a participa la festivalul local. În timpul acestuia, au loc reuniuni, seminarii, conferinţe, chiar şi expoziţii. Prin marcarea unei astfel de zile , WUFODO (World UFO Day Organization) doreşte să atragă atenţia lumii întregi că acest fenomen deseori aruncat în derizoriu este unul autentic.

În trecut, existau două date în care extratereştii erau „sărbătoriţi” , pe 24 iunie şi 2 iulie. În iunie 1947, in timp ce zbura deasupra statului Washington, pilotul american Kenneth Arnold susţine că s-a întâlnit cu nouă obiecte neidentificate care zburau în formaţie, fiecare mişcându-se „asemenea unei farfurii care pluteşte pe apă”. Imediat după mărturia lui Arnold, care a ajuns în toată presă americană, diverse persoane au început să bombardeze instituţiile şi ziarele americane cu rapoarte în care se semnala prezenţa „farfuriilor”..

Pentru ca sărbătoarea să fie marcată de un număr mai mare de oameni şi să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat 2 iulie ca zi oficială.

Sloganul ediţiei de anul acesta este”Ziua Mondială a OZN-urilor: Să celebrăm conspiraţia şi misterul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult