Acasa MagazinLife ZIUA MUNCII, 1 Mai 2012: Google, logo comunist

ZIUA MUNCII, 1 Mai 2012: Google, logo comunist

scris de L.M.
9 afisari

ZIUA MUNCII, 1 Mai 2012, este marcată de Google printr-un logo comunist. În accepţiunea celor de Google, oamenii muncii sunt doar cei din fabrici şi uzine.

ZIUA MUNCII 1 MAI 2012 Google logo comunist

ZIUA MUNCII, 1 Mai 2012: Google, logo comunist

Ziua de 1 Mai a fost decretata ZIUA MUNCII in anul 1889, de catre Congresul Internationalei Socialiste din America, in memoria victimelor grevei generate din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera.

In Romania, ZIUA MUNCII 1 Mai a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista, in 1890. In perioada regimului comunist, de 1 Mai autoritatile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde, coloanele de muncitori in tinute festive fiind nevoite sa scandeze lozinci si sa poarte pancarte uriase.

Dupa 1990, importanta propagandistica a zilei de 1 Mai ZIUA MUNCII a fost minimalizata, dar oamenii o petrec in aer liber, la iarba verde sau la mare sau la munte.

2 comentarii

Ciprian 01-05-2012 - 22:44

Ma asteptam sa fie un logo animat, asa cum ne-am obisnuit din partea Google.

Chris P. 01-05-2012 - 23:50

1 mai a devenit o sarbatoare ordinara… ea s-a sarbatorit cu foarte mult timp inaintea comunismului deci nu poate fi considerata o sarbatoare comunista…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult