Acasa MagazinLumea femeilor Alb nobil sau bronz apetisant?

Alb nobil sau bronz apetisant?

scris de Ziua Veche
4 afisari

Odinioara, bronzul trada fara dubiu starea sociala. Doar lucratorii pamantului erau arsi de soare. Pielea alba ca de portelan era echivalentul bunastarii si al elegantei. Nuanta pielii facea cu usurinta departajarea sociala. Si nu vorbim de rasism :). Bronzul a ajuns pentru prima oara in atentia modei in anii ’20, cand Coco Chanel, intoarsa din croaziera, a coborat la Cannes de pe yachtul iubitului, aproape neagra.


De atunci bronzul a devenit chic, asociat cu Riviera si stilul de viata lipsit de griji. Treptat si taranii s-au mutat de pe camp in fabrici, iar pielea bronzata a ramas mereu la moda. Si in anii ’50, s-a nascut o intreaga industrie care se angaja sa ofere milioanelor de femei un bronz cat mai apropiat de cel natural: atunci au aparut primele lotiuni autobronzante pe baza unui compus derivat din trestie de zahar. De-a lungul timpului, la moda au fost pe rand diferite nuante de bronz, de la tonuri de citrice sau aramiu ars si pana la bronzul modern, sofisticat, de un bej diafan sau masliniu bland. Astazi, preferatul celebritatilor este bronzul subtil, cat mai natural. Bronzul intens, cu aspect ars este de data aceasta semn de prost gust si este imediat sanctionat.

Ce bronz ai ca sa-ti spun cine esti

Mania bronzului a luat o asemenea o amploare incat a starnit curiozitatea… sociologilor. Au cercetat ei temeinic fenomenul si au constatat, sute de ani mai tarziu, acelasi lucru ramas in metalul colectiv: nuanta bronzului este o reflexie a statutului social. Concluziile? Daca nu ne-ar pufni rasul, am putea spune serios ca portocaliul este pentru mase, iar masliniul pentru connoisseurs! Eee??! Ba mai mult, intr-un articol recent publicat in The Guardian pe aceasta tema, nuanta bronzului poate dezvalui chiar mai multe despre cine esti si ce aspiratii ai. Mai sa fie! Si ce te faci la o adica daca esti plin de bani, dar la soare pielea ta devine portocalie, de zice lumea ca ai icter si nicio letcaie? Intri cu decapotabila pe plaja, porti diamante la piscina ori te inverzesti de invidie pe un parlit de soare cu pielea maslinie in nuanta declarata ca fiind de drept a ta si uite la cine a ajuns?!

Prin luna mai, revista Elle UK publica stirea, numai ca sa ne confuzeze total, ca pielea foarte bronzata revine in tendinte. De ce? Pentru ca celebritati precum Chloe Sevigny sau Alexa Chung s-au afisat super bronzate la cateva petreceri mondene. Dar expertii nu dorm! Cica nu e sanatos sa le urmam exemplul si ca tot bronzul discret ramane rege! Restul nuantelor sunt cazuri izolate (oare?) si trebuie sa le acceptam de dragul diversitatii. Ce culoare ar mai avea lumea daca toti am fi bronzati la fel, exact in aceeasi nuanta perfecta, unanim acceptata de consultantii de imagine si de critici?

Cat despre pielea alba, ea nu se va demoda niciodata. Inspira noblete, mister, dramatism, dar la fel de bine si lipsa melaninei. Deh, nimeni nu-i perfect! Dar mai presus de toate, o piele protejata de soare respira sanatate si tinerete. La ce niveluri de radiatii sunt acum, tot mai sanatoase sunt autobronzantele.

Sursa: catchy.ro, locul unde minunile nu dureaza trei zile.

0 comentariu

G. Liviu Teleoacă 29-09-2010 - 09:10

Grădina Maicii Domnului, leagănul graiului uman articulat şi vatra primordială a religiilor lumii, patria neamului VALAH numit şi PELASG înscris în toate Cărţile Sacre ale omenirii, nu pot fi asociate în nici un fel cu vampirismul. Această acţiune este un nou atac la identitatea naţională a României şi a Românilor şi implicit la suveranitatea ei. La noi n-au fost masacraţi 5000 de persoane pentru a trece la creştinism, aşa cum s-a întâmlat în alte părţi şi nici nici n-au existat cazuri de canibalism ca în marele război stârnit de reforma lui Martin Luther. Detest, contest, resping orice tip de manifestări care care ne asociază într-un fel sau altul vampirismul. În cazul de faţă deplâng incultura celor de la MNAR.

Ioana 30-09-2010 - 07:01

Vlad Tepes nu a fost vampir. Toata povestea a inceput cu cartea lui Bram Stocker.
Spuneti adevarul despre Vlad Tepes, a fost unul dintre cei mai buni domnitori ai Tarii Romanesti. A starpit hotia si infractionalitatea in tara.
Probabil ca astia de sus, care stiu ce le-ar fi facut Vlad Tepes daca erau alte vremuri, fac tot ce pot pentru ca memoria lui sa fie improscata cu noroi…
Traim in timpul inversarii valorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult