Acasa MagazinLumea femeilor Cât măsoară cea mai mică femeie din lume

Cât măsoară cea mai mică femeie din lume

scris de Z.V.
8 afisari

O liceană din India este cea mai mică femeie din lume a anunţat Guinness, care înregistrează recorduri.

Cât măsoară cea mai mică femeie din lume

Jyoti Amge a primit acest ‘titlu’ cu ocazia celei de-a 18-a aniversări, pe care a sărbătorit-o în familie, la Nagpur (520 km est de Bombay, vestul Indiei), relatează agenţia Agerpres. ‘Ea măsoară 62,8 cm. A fost măsurată de trei ori în 24 de ore, pentru că înălţimea poate avea uşoare variaţii într-o zi’, a anunţat Rob Molloy, oficial al Guinness.

‘Medicii au măsurat-o de trei ori în prezenţa noastră, în poziţie culcată şi în picioare. Am făcut o medie’, a adăugat el. Tânăra şi-a primit certificatul cu un zâmbet, sub privirile părinţilor.

‘Sunt foarte fericită că deţin acest record’, a spus fata, îmbrăcată într-un sari tradiţional. Jyoti Amge, care suferă de acondroplastie, o boală a oaselor care menţine corpul uman la dimensiunile unui bebeluş de patru luni, visează la o carieră de film la Bollywood, spune tatăl ei.
Precedenta deţinătoare a titlului de cea mai mică femeie din lume era o americancă de 69,49 cm, Bridgette Jordan, din Illinois, a mai spus Rob Molloy.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult