Acasa MagazinLumea femeilor Ce-si doresc sa citeasca femeile

Ce-si doresc sa citeasca femeile

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Daca credeati cumva ca ne-am prostit de tot, raspunzand docil la manipularea media, va inselati, asa cum aproape am facut-o si eu, exasperata de lipsa unei reactii colective coagulate, in stare sa produca o schimbare.
Dar, nu indeajuns de sceptica, am pornit pe platforma sociala Facebook – inca o binefacere, o testare  a gusturilor doamnelor in materie de presa, online sau print. Ca sa constat ca sunt autentic, dar pasiv, ce-i drept, revoltate de subiectele imbecile, modelele indoielnice si retetele ridicole, de vulgar, morbid, sumbru si negativ. Si isi doresc povesti de viata cu miez si talc, optimiste, frumoase fara cosmetizare, datatoare de speranta. Mai mult, sunt dornice nu numai de lectura, ci sa si scrie, ori doar sa comenteze, daca li se ofera spatiul in care sa regaseasca valorile in care (mai) cred.

Zilele acestea, cand televiziunile par a se fi mutat in cimitire, cand dezastre de tot felul ameninta natiunea sau doar parti ale acesteia, real sau delirant amplificat, cand moderatorii nu modereaza, ci incita halucinant invitatii, ca la luptele intre caini, cand stire a devenit orice mizerie, la propriu, romancele, care nu sunt „pisi” ori „piti”, si sunt inca mai multe, isi doresc altceva. Tinerele pana in 25 de ani, vor modele autentice, pe care sa le urmeze. Mai varstnicele sunt interesate sa creasca spiritual, sa se desavarseasca. Exista, indiferent de varsta, un interes induiosator pentru lucruri amenintate de uitare ori dezvat fortat intr-o lume cotropita de rau in toate formele lui perfide. Exista aceasta dorinta de revenire la simplu si natural, de intoarcere la o matca din care am fost izgoniti si cu complicitatea noastra. Tot mai multe voci virtuale cer si sunt gata sa se inscrie intr-o noua ordine. M-o fi pa(ca)lit pe mine entuziasmul unui nou inceput, mi s-o fi reactivat idealismul pleostit de cultivarea indaratnica a prostiei, nu stiu, dar e de bine ce se intampla, mai putin vocal, inca, in retelele de socializare.  Pe Facebook, dialogul este curat, uneori cel mai grav delict este infantilismul, iar derapajele sunt sanctionate simplu – stergerea din lista de prieteni. Bate un vant de schimbare, adie un placut dor de calitate, femeile vor sa-si ingrijeasca nu doar exteriorul, vor hrana si pentru minte si suflet.

Cum de nu simt asta transmitatorii de mesaje si formatorii de opinie si sa spuna: bun, pana acum am facut destui bani din mizerii, rating din porcarii, suntem la un pas de a nenoroci o natiune, stop. O luna, sa facem un experiment: sa schimbam cu totii, pastrand complicitatea si la bine, grila, continutul editorial, titlurile, tot. Ar ramane nevanduti ori nevizionati? Cred ca o luna ar putea rezista. Binele se mai face si cu forta. Ca sa nu mai spunem ca exista alte milioane care asteapta acesta schimbare. Dintre care, foarte multe sunt femei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult