Acasa MagazinLumea femeilor Cele 4 dimensiuni ale feminitatii

Cele 4 dimensiuni ale feminitatii

scris de Ziua Veche
2 afisari

Pe 16 martie, la Libraria Eminescu din Capitala s-a lansat o carte minunata scrisa de femei, pentru femei, dar nu numai. „Cele 4 dimensiuni ale feminitatii” a vazut lumina tiparului pornind de la un proiect editorial inedit propus de Monica Tatoiu unui numar de peste 70 de romance: sa se defineasca in scurte eseuri in raport cu cele patru dimensiuni ale spatiului feminin: cu sine, cu familia, cu profesiunea si cu divinitatea.

 Intre femeile care au raspuns cu talent si sinceritate au fost si nume cunoscute – Sandra Pralong, Monica Tatoiu, Andreea Paul Vass, Grete Tartler, Elisabeta Lipa, Andreea Raducan, dar si femei al caror nume are rezonanta  doar in comunitati locale razletite in toata tara. Asa s-a nascut cea mai adevarata si frumoasa radiografie a societatii romanesti, prin povestile acelora pentru care viata continua sa merite traita indiferent de greutati si dezamagiri. Am citit-o pe nerasuflate, cu o curiozitate fireasca de a afla din confesiunile lor cat de diferite sau de asemanatoare ne pot fi existentele. Singurul barbat invitat sa vorbeasca despre acest exercitiu de sinceritate feminina a fost Tudor Octavian. Care n-a putut sa nu aprecieze demersul si valoarea lui pentru ceea ce ar putea oferi, daca ar exista si curiozitatea, barbatilor care se plang ca nu inteleg femeile. Daca ar avea rabdarea sa citeasca povestile lor, ar afla poate cu uimire cat de mult conteaza pentru ele dragostea, respectul, adevarul, familia, copiii, munca, aspiratiile, spiritualul, linistea sufleteasca si cate altele. Dar pana la a o citi barbatii, cred ca tot femeile ar trebui sa si-o daruiasca. Pentru tot ce cuprinde intre copertele ei aceasta carte, pentru optimismul si solutiile de a trai frumos, pentru incapatanarea de a crede in valorile neperisabile, pentru sfaturile de a calatori cu folos prin viata, pentru speranta in izbanda care poate doar sa intarzie ceva mai mult, pentru cele 70 de versiuni ale aceleiasi romance bataioase, harnice, creative, puternice si sensibile deopotriva. Lectura placuta. Si daca aveti si voi ceva de adaugat, aflati ca Monica Tatoiu continua a strange din toata tara povesti de viata pentru urmatorul volum.

0 comentariu

Viorica Ianc 29-09-2010 - 03:57

Se muta in Austria cu nevasta cu tot !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult