Acasa MagazinLumea femeilor Cele mai periculoase diete – De ce diete este recomandat să te fereşti dacă vrei să slăbeşti

Cele mai periculoase diete – De ce diete este recomandat să te fereşti dacă vrei să slăbeşti

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Experţii din cadrul Asociaţiei Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au realizat un top al celor mai periculoase diete folosite şi recomandate şi de vedete.

De ce diete este recomandat să te ferşti dacă vrei să slăbeşti (foto: bestdietoptions.com)

Primul loc în topul celor mai periculoase diete este celebra dieta Dukan, despre care se spune că este folosită de vedete precum Jennifer Lopez sau Giselle. Dieta propune timp de zece zile să se mănânce doar proteine, BDA considerând-o confuză, consumatoare de timp, foarte rigidă”. Specialiştii britanici sun de părere că această dietă, care este liderul topului dietelor nerecomandate prezentate de dailymail.co.uk, poate provoca celor care o urmează, o „lipsă de energie, constipaţie şi coşmaruri”.

O altă dietă nerecomandată este KEN (Ketogenic Enteral Nutrition), care presupune ca persoana care o urmează să nu mănânce absolut nimic. În schimb, timp de zece zile, un amestec lichid de proteine şi nutrienţi este picurat direct în stomac cu ajutorul unui tub de plastic care pătrunde în corp prin nas. La celălalt capăt al tubului se află o pompă electrică, ce funcţionează în permanenţă pentru a „livra” doi litri de lichid în stomac într-un interval de 24 de ore.

O altă dietă inclusă pe listă este Party Girl Drip, despre care se spune că este urmată de Rihanna sau producătorul TV Simon Cowell. Folosită iniţial pentru a-i trata pe cei care sufereau de malnutriţie sau pe bolnavii cronici, dieta presupune injectaea unei soluţii ce conţine, în principal, vitamine, magneziu şi calciu.

Celalte două diete incluse pe lista în cauză sunt Alcolrexia (o dietă bazată pe consumul excesiv de alcool) şi cea promovată în cartea „Six Weeks to OMG”, de Venice A. Fulton. Aceasta din urmă spune că dimineaţa trebuie consumată doar o cafea şi trebuie făcut un duş rece, precum şi multe exerciţii fizice. Ultima dieta prezentată, este considerată de BDA ca fiind „şase săptămâni de iad şi izolare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult