Acasa MagazinLumea femeilor Cinci personalitati sexuale

Cinci personalitati sexuale

scris de Ziua Veche
8 afisari

Una dintre problemele majore de cuplu, recunoscută sau ascunsă sub preşul pudibonderiei, rămâne sexul. Vechiul eufemism „nepotrivire de caracter”, care însemna de fapt nepotrivirea la pat, are şi fundament ştiinţific: există cinci tipuri de personalităţi sexuale. Şi dacă nu te cunoşti ca femeie, nici nu vei ajunge să te bucuri de o viaţă sexuală de calitate într-o relaţie de lungă durată cu… acelaşi bărbat.


Insaţiabila

Seducătoare, fascinantă, flămândă de sex, ai zice că nu poţi trăi fără. Îţi place să conduci jocul, să impresionezi, să storci de puteri, dar fără să te cruţi. Dai si ceri tot. Experimentezi, explorezi, eşti creativă, ai iniţiative şi aşteptări pe măsură. Şi când ţi-e de-ajuns, tot îţi place să înţepi, să spui că mai vrei, să umbreşti satisfacţia partenerului care mai că leşină după ultimul spasm, fericit că a rezistat la un adevărat maraton. Sexul este esenţial, îi întreţii focul ca o vestală, nu ai reguli, restricţii, prejudecăţi, ai mare încredere în talentele tale, istoveşti un bărbat. Şi de plăcere, dar şi ca să te asiguri că nu e loc pentru nicio altă femeie în viaţa lui. Dai dependenţă, deja ştii, dar poţi şi intimida, şi nu asta îţi doreşti, nu? Cei slabi de înger pot claca în faţa apetitului şi entuziasmului tău nestăvilit, aşa că, din când în când, mai lasă fanteziile erotice şi fii femeia simplă şi caldă care aşteaptă cuminte misionarul cu lecţia învăţată. El. 🙂

Generoasa

Grijulie şi cooperantă, blândă şi îngăduitoare, ai face orice pentru o viaţă paşnică pe care crezi că o asiguri doar bucurându-te să oferi plăcere în loc s-o şi primeşti. Foarte predictibilă, egală, nu vorbeşti despre nevoile tale sexuale, nu scoţi un sunet, nu dai niciun semn dacă îţi place sau nu ceea ce ţi se face, nu ceri nimic. Dedicaţia ta merge până acolo încât preferi să execuţi solitare, obositoare şi lungi înlocuitoare ale unei partide normale sau echitabile de sex. Probabil că nu te-ar deranja nici dacă ar citi vreo carte sau s-ar uita la televizor în acelaşi timp. Atitudinea aceasta nu garantează liniştea cuplului ori durabilitatea vieţii sexuale. Care viaţă sexuală, până la urmă? Mai devreme sau mai târziu, monotonia actului sexual, indiferent în ce constă el, tăcerea asupra propriei satisfacţii, la care ajungi tot mai greu sau deloc, va face iluzorie liniştea la care ţii atât. În loc să acumulezi frustrări, de care partenerul tău nici nu poate fi învinovăţit de altfel, mai simplu ar fi să înveţi să te bucuri şi tu de sex. Arată-i ce-ţi place atunci când îţi place şi ce nu-ţi place, când nu-ţi place. Simplu.     

Romantica

Pentru tine sexul este mai mult o modalitate de a-ţi exprima iubirea decât o eliberare fizică. Nu te atrag performanţele sexuale, îţi doreşti intimitate şi romantism, mângâieri şi îmbrăţisări care nu prea trec pragul spre pasiune. Orgasmul ar putea la fel de bine să nu existe. Ţie ţi-e bine sau chiar mai bine aşa, în supa călduţă a sexului romatic. Mai degrabă te-ai cuibări în braţele lui decât să iniţiezi o acţiune cu finalitate eliberatoare. Sexul obraznic nu e tocmai preferatul tău. Eşti o iubită iertătoare şi cât timp el te iubeşte, îi vei tolera cerinţele sexuale şi apetitul, pentru că nu ai dificultăţi în a ajunge la orgasm. Doar că ţi se pare că aşa totul s-ar termina prea repede şi el şi-ar epuiza rezervele de tandreţe. Nu te-ai împăca cu un bărbat pasionat doar de sex, dar nici cu unul normal problemele nu ar întârzia să apară. Mută puţin accentul din zona sentimentală în zona carnală şi combină sexul romantic cu cel pasional. Dacă el vrea să te strângă de coapse, nu încerca să îţi împleteşti degetele cu ale lui deturnând pasiunea de la rostul ei. Dacă el se topeşte de dragul altor părţi ale tale, nu insista să te priveacă în ochi. Vă puteţi ţine de mână sau privi în ochi după. Nu uita că foarte multe cupluri au parte de iubire romantică, dar le lipseşte sexul. Are sens acum de ce mai înşală unii bărbaţi fără să-şi dorească de fapt să şi părăsească?

Conservatoarea

Îţi place rutina atât în pat cât şi în viaţa de zi cu zi şi îşi place să ai controlul. Familiaritatea s-ar putea să displacă altora, dar pentru tine este minunată. Urăşti schimbarea şi o consideri stresantă aşa că o surpriză sexuală care pe alţii i-ar excita, pe tine te scoate din sărite. Sexul previzibil, care urmează nişte modele testate şi confirmate este ideea ta de nirvana sexuală. Nu e nevoie de mult efort şi te satisface destul pe plan sexual. Te simţi ameninţată sau chiar insultată când un partener vrea să încerce ceva nou pe plan sexual. Poşi ajunge la orgasm doar printr-o anumită tehnică. Te-ai descrie ca femeia căreia îi place să aibă controlul emoţiilor, în general. Ceea ce pentru insaţiabilă ar părea cel mai plicticos sex, pentru tine este sigur şi destul. Ştii drumul către orgasm, de ce s-o iei pe altele noi? Un partener plin de idei te panichează. Unul care este în schimb interesat de un sex bun, planificat, satisfăcător, este ceea ce îţi trebuie. Un romantic ar fi prea solicitant emoţional. Sex fără floricele, ăsta e genul tău. Puţină predictibilitatea nu strică. Totuşi, într-o cursă lungă, prea multă predictibilitatea toceşte simţurile. Aşa că, încet, încet, încearcă câte ceva nou, atât cât să simţi că ai păstrat controlul şi că drumul cel nou duce tot acolo unde obişnuiai să ajungi pe scurtătură.

Anxioasa

Dintre toate tipurile, tu îţi faci cele ma multe griji despre sex. Nu că nu nu ţi-ai dori sau nu ţi-ar plăcea. Doar că e mereu periclitat de anxietatea ta, şi, într-o societate saturată de atâta sex, este ruşinos să recunoşti că nu eşti atât de interesată de subiect ca tot restul. Te simţi deseori sub presiunea conformismului  şi stingherită atât din cauza felului în care arăţi cât şi a performanţelor tale în pat. Ai ajuns poate să eviţi sexul cu totul din cauza fricii de a da greş şi să preferi alegi plăcerea solitară. Sau ai renunţat de tot la tot şi ai o părere proastă despre tine atât în pat cât şi în afara lui. Dintre toate tipologiile tu ai nevoie să eviţi câtva capcane. Să încerci să-ţi ascunzi secretul culcându-te cu diverşi pentru a demonstra altora (şi chiar şi tie) că îţi place să fii activă sexual, sau pentru a şterge un trecut sexual neplăcut. S-ar putea să rămâi în relaţii nocive şi să ajungi o victimă. Dacă faci sex cu persoana greşită din motivele greşite te vei simţi şi mai abuzată, folosită şi mai fără valoare. Pe scurt, ai nevoie de cineva, prieten sau terapeut, căruia să-i poţi destăinui experienţele care te-au marcat. Vei ajunge să ai viaţă sexuală sănătoasă doar după ce îţi vei fi exorcizat demonii din trecutul tău emoţional.

În loc de concluzie, cred că pentru fiecare femeie există un bărbat cu care să-şi găsească şi împlinirea sexuală. Până şi doi anxioşi cred au o şansă :). Voi, care pereche credeţi că ar avea cele mai mari şanse să păstreze focul sexual viu cât mai multă vreme?

Sursa: catchy.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult