Acasa MagazinLumea femeilor Cindy Crawford împlinește 50 de ani. Vezi cum arată

Cindy Crawford împlinește 50 de ani. Vezi cum arată

scris de L.M.
17 afisari

Cynthia Ann (Cindy) Crawford, manechin și actriță, s-a născut pe 20 februarie 1966 în comitatul DeKalb, Illinois, Statele Unite ale Americii. Este fiica lui Jennifer Sue Crawford-Moluf și a lui John Crawford.

Cindy Crawford

Cindy Crawford

A absolvit „DeKalb High School” în 1984, iar Universitatea Northwestern a abandonat-o după un semestru pentru a lucra ca model, având un metru și 78 centimetri înălțime și 59 de kilograme, părul castaniu deschis și ochii căprui și dimensiuni aproape perfecte 86-66-91 cm.

 Cindy Crawford a fost descoperită la vârsta de 16 ani, când fotografia sa a apărut într-un ziar local. Reacțiile au fost atât de încurajatoare, încât s-a decis să-și încerce norocul în modeling. În 1983, s-a înscris la concursul „Elite Model Look”, în Acapulco, și a fost una dintre finalistele americane din 1983. A decis apoi să se dedice unei cariere ca manechin și a renunțat la bursa universitară pe care o primise, în inginerie chimică.

După ce a pozat pentru fotograful Viktor Skrebneski în Chicago, s-a mutat în Manhattan, New York, în 1986. Aici a pozat pentru prima sa copertă Vogue. Au urmat imediat apariții în edițiile Vogue din Franța și Marea Britanie. A avut numeroase apariții în reviste celebre precum: W Magazine, People, Elle, Cosmopolitan sau Allure. În următorii zece ani, frumusețea sa naturală și sexy, combinată cu rafinament în stil glamour hollywoodian, a propulsat-o în marile campanii americane pentru Gap, Revlon și Pepsi. Una dintre primele „Top Modele”, Cindy a excelat și în alte domenii, apărând în videoclipuri și ca moderator al unor emisiuni de televiziune.

În ultimii ani, Cindy Crawford a continuat să apară pe coperțile revistelor din lumea întreagă, este de mulți ani imaginea ceasurilor Omega și se bucură de celebritatea pe care a câștigat-o de-a lungul timpului. De asemenea, ea susține numeroase cauze umanitare, fiind alături de bolnavii de leucemie, mai ales că în copilărie și-a pierdut fratele din cauza acestei boli necruțătoare.

În tot acest timp, și-a consolidat un imperiu financiar, transformându-se într-o „super femeie de afaceri” și a creat o linie de produse cosmetice și una de articole de casă. De altfel, în 1995, revista Forbes a desemnat-o drept cel mai bogat model din lume, cu un venit anual de 6,5 milioane de dolari.

Între 1991 și 1995, a fost căsătorită cu celebrul actor Richard Gere. În 1998 s-a căsătorit cu Rande Gerber și a dat naștere la doi copii, Presley Walker și Kaia Jordan.

În 2000, Cindy Crawford a anunțat prima dată că renunță la modeling. În 2005 a creat o linie de produse de înfrumusețare alături de doctorul Jean Louis Sebagh.

Deși în trecut au existat manechine extrem de cunoscute, precum Twiggy în anii ’60 sau Lauren Hutton și Cheryl Tiegs, în anii ’70, acestea nu s-au bucurat de o recunoaștere pe scară largă pentru o perioadă îndelungată. Potrivit www.biography.com, Cindy Crawford, alături de contemporanele sale Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Helena Christensen sau Elle Macpherson, nu au pozat doar pe coperte de reviste, calendare și au prezentat diferite colecții de îmbrăcăminte, ci au devenit vedete ale căror faimă a rivalizat cu cele ale starurilor de cinema și muzicienilor rock.

Filmografia lui Cindy Crawford cuprinde, printre altele: ”Unzipped” (1995), ”Catwalk” (1995), ”Fair Game” (1995), ”Beautopia” (1998), ”Bodyguards” (2000), ”The Simian Line” (2001). De asemenea, a realizat câteva filme dedicate aerobicului: „Cindy Crawford: Shape Your Body Workout” (1992), „Cindy Crawford: The Next Challenge Workout” (1993) și „Cindy Crawford: A New Dimension” (2000). Printre filmele de televiziune se numără: ”MTV’s House of Style” (1989-1995), ca prezentatoare, „Sesame Street: Elmopalooza” (1998), „The Secret World of… Supermodels” (1998), „Intimate Portrait: Cindy Crawford” (2001), „Wizards of Waverly Place: Fashion Week” (2009) etc.

Recent, Cindy Crawford a declarat pentru revista Rhapsody că după ce va împlini vârsta de 50 de ani, pe 20 februarie, va renunța definitiv la modeling și se va retrage din fața camerelor de filmat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult