Acasa MagazinLumea femeilor Cine are memoria mai buna – femeile sau barbatii?

Cine are memoria mai buna – femeile sau barbatii?

scris de Ziua Veche
7 afisari

Aproape 10.000 de englezoaice de 50 de ani, care au fost supravegheate si testate periodic de la varsta de 16 ani, au facut obiectul unui studiu comparativ cu barbatii de aceeasi varsta in ceea ce priveste calitatea memoriei. Pentru prima data au putut fi studiate influenta pe care au avut-o de-a lungul timpului exercitiile de memorare, dieta, fumatul, alcoolul ori depresia.  Concluziile au fost ca: femeile se bucura de o memorie mai buna decat a barbatilor; nefumatorii sau fostii fumatori au avut scoruri mai bune decat fumatorii; cei care au facut exercitii de memorie cel putin o data pe luna au avut rezultate mai bune decat cei care le-au neglijat. Testele au fost simple, de genul verificarii a 10 cuvinte auzite initial la interval de 2 si apoi de 10 minute. In ambele situatii femeile s-au descurcat mai bine – cu 5% dupa doua minute, cu 8% dupa 10 minute. N-o fi mult, dar face diferenta:).

0 comentariu

ValVeerde 28-09-2010 - 06:12

Se incearca reducerea masei exploxive, prin multe tehnici: amestecare cu apa, detonare pe bucati, detonare in spatiu inchis, etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult