Acasa MagazinLumea femeilor Cum arată noua coroană a Miss Universe

Cum arată noua coroană a Miss Universe

scris de L.M.
9 afisari

Câștigătoarea celei de-a 63-a ediții a concursului „Miss Universe”, care va avea loc duminică seara, la Miami, în statul american Florida, va avea onoarea de a purta pentru prima dată noua coroană a Reginei frumuseții, o veritabilă operă de artă formată din 33 de cristale de Boemia, pe care sunt fixate 5 piese de mari dimensiuni din topaz albastru, peste 300 de mici diamante și alte pietre prețioase, relatează EFE.

coroana miss universeCoroana din aur alb de 18 carate, cu o greutate de 411 grame, este rezultatul a 3.000 de ore de muncă și valorează aproximativ 300.000 de dolari. Realizată de firma cehă ‘Diamond International Corporation’ bijuteria evocă, în mod simbolic, ‘zgârie-norii’ din New York, orașul în care se află sediul Organizației Miss Universe.

La coroana — care se dorește a fi o ‘expresie a frumuseții, stabilității, încrederii și puterii femeii în lume’, după cum susțin organizatorii acestei atrăgătoare competiții — au candidat în acest an 88 de tinere din diverse părți ale lumii.

În cursul unei gale preliminare, desfășurate în cursul săptămânii premergătoare finalei, ele au participat, printre altele, la foarte apreciata probă de defilare în costum de baie, prin intermediul căreia au fost selecționate cele 15 finaliste.

Numele acestora va fi cunoscut însă abia duminică seara, în cursul show-ului prezentat de două vedete ale postului de televiziune NBC, Natalie Morales și Thomas Roberts.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult