Acasa MagazinLumea femeilor De ce nu eşti încă măritată

De ce nu eşti încă măritată

scris de Mihaela Cârlan
17 afisari

Am câteva prietene, trecute de 35 de ani, care sunt nemăritate. Şi pot jura că până mai ieri erau bine mersi şi nu aveau nicio problemă cu starea lor civilă. Ei, bine, de câtva timp a apărut un cuvânt în plus, care trădează o oarecare îngrijorare şi le nuanţează statutul – sunt încă nemăritate.


Mireasa, trecerea de la femeie la nevasta

foto:perfecte.ro


Şi, cum citisem de curând un articol despre cauzele care ar putea amâna sine die mersul la altar, iar câteva chiar li se potriveau, m-am gândit să nu le dau doar lor motiv de reflecţie, fiindcă sigur nu sunt singurele încă nemăritate.


Eşti o scorpie


Americanii îi spun bitch. Noi, a naibii femeie! Nu te simţi flatată, că nu e tocmai un compliment. Tu te poţi considera super-deşteaptă, dar în realitate agresivitatea ta îi cam sperie pe bărbaţi. Şi dacă le observi alegerile, ai să constaţi că indiferent de ce admiră ocazional, de dorit îşi doresc să se căsătorească cu o femeie „drăguţă” şi nu cu una exigentă, ironică şi greu de mulţumit. Poate că nu ţi se pare corect să te porţi cu menajamente doar ca să te vezi măritată. Şi eşti de părere că e treaba bărbaţilor dacă atitudinea ta le trezeşte teamă ori nesiguranţă. Dar dacă tot vrei să te măriţi, n-ar fi inteligent să ignori faptul că bărbaţii văd oricum femeile ca pe nişte creaturi imprevizibile şi greu de înţeles. Ori că idealul lor feminin este o ciudată combinaţie între mamă şi vreo actriţă mereu zâmbitoare în public şi, în imaginaţia lor, gata să le satisfacă orice capriciu. Dacă crezi că nu merită să te schimbi, atunci ia-ţi gândul de tot de la măritiş, pentru că a fi nevastă, înseamnă printre multe altele să fii grijulie cu bărbatul tău.


Eşti superficială


Când te gândeşti la alegerea unui soţ, singurul lucru care ar trebui să conteze cu adevărat ar fi caracterul. Şi, logic, acesta ar trebui să fie în topul listei calităţilor pe care le apreciezi şi le cauţi la un bărbat. Dar, dacă eşti încă singură, se pare că nu caracterul e cel care te interesează cel mai mult. Pentru că ai fi găsit deja până acum astfel de om, care, prin definiţie, este dispus să se angajeze în relaţii serioase. În loc de asta, am bănuiala că ai căutat pe cineva înalt, sau bogat, sau cu ochi albaştri. Nu aşa gândeşte o femeie care vrea să se mărite. Aşa gândeşte o adolescentă. Şi bărbaţii de caracter nu vor să se însoare cu adolescente, pentru că sunt capricioase, niciodată fericite şi, pe deasupra, nici nu-şi doresc să gătească ori să calce.


Eşti cam libertină


Dacă până acum ai trăit ca-n filmele americane sau franţuzeşti, ar trebui să ştii totuşi că personajele acelea feminine, care schimbau cam des partenerii ori erau implicate în mai multe relaţii în paralel, nu aveau de gând să se mărite. Or, tu asta vrei, nu? Sexul cu o nouă achiziţie e palpitant şi orgasmul, îmbucurător, dar sigur nu asta e calea spre găsirea unui soţ. Dacă tânjeşti după hormonul fericirii -oxitocina, află că mai este o situaţie în care creierul reacţionează la fel: atunci când alăptezi. Ce-ai zice să fii mai selectivă decât până acum şi să încerci şi varianta a doua?


Minţi


Întâlneşti un tip drăguţ, care te place, dar el îţi spune, direct sau mai voalat, că pentru  moment nu este chiar liber sau dispus să se implice mai mult. Or, pentru tine, tocmai momentul acela e important, pentru că eşti gata să faci pasul cel mare, dar ştii că dacă i-ai spune adevărul ar dispărea în aceeaşi zi. Cum nu asta vrei, îi spui că şi ţie îţi convine de minune situaţia aşa cum e, fără complicaţii, şi ai putea jura că nu minţi. Numai că, 10 minute mai târziu, apare oxitocina, îţi aminteşti?, şi începi să vrei mai mult. Dar lui nu-i dezvălui scopul şi îţi continui învăluirea, faceţi sex des şi bine, şi aştepţi ca el să-şi dea seama că nu poate trăi fără tine. Am o veste proastă: nu-şi va da seama de asta niciodată, pentru că deja ştie că poate trăi chiar foarte bine fără tine. Şi tu ştii asta, altfel nu l-ai fi minţit de la bun început.


Eşti egoistă


Dacă eşti încă nemăritată, poate că îţi pasă prea mult de tine şi prea puţin de ceilalţi. Tu eşti,  zi şi noapte,  în centrul preocupărilor, de la cum arăţi, la cum ai putea trăi mai bine. Dacă nu ai o carieră, atunci soluţia pare să fie măritişul cu un tip bogat sau măcar cu un job mai bine plătit decât al tău. O soţie bună, care se presupune că va ajunge şi mamă, nu-şi petrece timpul gândindu-se doar la ea. Bărbaţii sunt foarte sensibili la această atitudine egocentristă şi nici gând să-şi dorească o astfel de femeie. Maternitatea te poate schimba şi după ce vei fi avut grijă, un an sau doi, şi se altcineva decât de propria persoană, cu siguranţă că şi el îşi va reconsidera poziţia.


Nu eşti destul de bunăNu altcineva, ci chiar tu eşti cea care crede asta. Şi de aceea, în loc să cauţi un partener care să fie egalul tău, umbli după unul mai bun decât tine în toate privinţele: să arate mai bine, să fie dintr-o familie mai bună, să câştige mai bine. Femeile care nu îşi cunosc valoarea şi nu se iubesc aşa cum sunt, ajung nişte neveste îngrozitoare. O vreme se pot preface, dar în timp ajung să-şi iubească bărbatul tot atât cât se iubesc şi pe ele. Iar bărbaţii deştepţi ştiu asta şi nu se înghesuie să le propună căsătoria.


Chiar dacă te recunoşti într-una din descrieri, vestea bună este că oricând te poţi schimba într-o persoană drăguţă, profundă, statornică, onestă, altruistă, capabilă să accepte şi să se iubească pe sine. Şi să-ţi găseşti un partener grozav. Mai trebuie să scapi însă şi de aşteptarea total nerealistă că mariajul te va face fericită à la longue. Ei, bine, nu! După o vreme te vei trezi că eşti la fel ca înainte, doar că rufele pentru spălat sunt de două ori mai multe. Glumesc, dar căsnicia chiar nu ar trebui să fie altceva decât o ocazie de a exersa pe termen lung iubirea pentru altcineva chiar şi atunci când nu o merită. Pentru că, asta e, în majoritatea timpului, bărbatul de lângă tine nu va face ceea ce ai vrea tu să facă. Iar căsniciile lungi sunt ca şi călătoriile lungi: pot fi obositoare, dar, pe ansamblu, să fi meritat toată osteneala.  Aştept să mă chemi la nuntă. 🙂


5 comentarii

Morkova Vesela 19-02-2011 - 19:54

IO TE-AM IUBIT HARAKIRO

Ce mult te-am iubit, Harakiro
Ti-am zis-o de-o mie de ori
Si ca drept dovada
Ti-am tras-o gramada
Si-n dinti, si-n timpane si-n nari
Si ca drept dovada
Ti-am tras-o gramada
Si-n dinti, si-n timpane si-n nari

Cand tac-tu’ avea Treponema
Si-n 3-4 zile a crepat
Si bani de tamaie,
Si bani de coliva
Tot Mandea saracu’ ti-a dat
Si bani de tamaie,
Si bani de coliva
Tot Mandea saracu’ ti-a dat.

Dar daca te prind Harakiro
Cu Sobru sau cu alt gealat
Iti iau si chilotii,
Iti bat si gagiu’
Si..o suta de puli iei in cap
Iti bat si poseta,
Iti iau si gagiu’
Si.. o mie de puli iei in cap

ParpangheL TO WESSELAA et bien sur, thhhi-ceritza E R U D I T A ... 20-02-2011 - 03:43

Ai fost super-cool, dar chiar nu inteleg ce cauta un …garbitsch ca sobru’n exuatie, s-au vrei sa o previi pe febletea noastra asupra implicarii in vederea reproducerii oxitocinei pe alte cai de cum ar fi …alaptarea.Cred ca ai cam intarziat Niha-iii fata prea desteapta, sa se mai incurce cu amanunte ,desii experienta i-mi sopteste (din vremuri imemoriabile) ca teoreticienele dau gres in …practica. Si ca si complectare as adauga cateva repere ale unui virtual succes:Femela trebuie sa se bazeze in primul rand pe I N S T I N C T U L pe care natura l-a dezvoltat in timp extrem de indelungat, si nu neaparat de cat ne consideram noi de humanoizi, s-au alte povesti si manipulari in massa dealungul evolutiei.Trebuie cautat un exponant al creatiei la care obligatoriu urmasele Efei sa se uite D O A R in S U S.—eSTE ,bine sa se cunoasca in primul rand mama progeniturii, cunoscand faptul ca noi barbatii cautam intotdeauna cliseul ancestral(evident fiind niste tarati ,dar cu …pretentiiii multe.Sa nu confunde niciodata rolurile pe care trebuie sa le joace, incepand cu patul, si N I C I O D A T A sa nu fie bucatareasa decat in spatiul anume ..predestinat!Sa depuna tot efortul sa P A R A mai proasta decat BEeeeRBANTUL, CHIAR daca asta si …mai grohaie cateodata!

jan dinu 20-02-2011 - 05:44

NU vreau sa ma marit
Azi nu am nici-un iubit …
Am clientele destula
Sunt satula de Sf Sula !..

Viatza n’ar avea fan
Daca nu’s seara la bar
Fara tzigari dans ..alchol
Ma-sh simti tare ..nasol !

Totushi caut norocul …
Dau in carti shi vad chiocul
Citesc mult shi in cafea
Vreau s-a aflu soarta mea !

Caut un fraier bogat
Sunt experta la agatat
Virsta nici nu mai conteaza
Lumea doar asha …urmeaza !!

JD-USA

Petronela 20-02-2011 - 06:07

Maritata, nemaritata, trebuie sa ai copii. Cat mau multi. Ei sunt adevarata bogatie, nu casele, masinile si banii tocati. Vei simti asta spre sfarsitul vietii.
Din punctul asta de vedere, moldovencele sunt bogate. Si dau dovada de patriotism. Fara ele Romania ar deveni rapid Tigania, asa cum Iugoslavia s-a transformat in Albania si Franta va deveni o tara africana, ca si SUA.
Ce sa va mai zic, dragele mele, decat sa va puneti pe treaba fara intarziere.
Biologicul este deasupra tehnologiei. Vedeti ce au patit bietii americani, au ajuns chinezii sa-i ia la misto. Cantitatea genereaza calitate.

ParpangheL : To Pietronelle sans frontierre 20-02-2011 - 15:44

Hay, spune ZAU, NU provii tocmai tu dintr-o familie cu 13 prunkaletzi din Moldova, si anume din judele. Su CIAVA?iNDIFERENT de response, fi atent cu huhuciu, asta la nivel declarativ a phootutu si pe Coana Ma ssa!, iar in realyti show pa nimmeee breee’ pe nimee! doar pe coana ,mai sus mentionata! E clar Petronniko!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult