Acasa MagazinLumea femeilor Dr. Doom al economiei Nouriel Roubini vine in Romania – invitatul special al editiei din acest an a Forumului Financiar

Dr. Doom al economiei Nouriel Roubini vine in Romania – invitatul special al editiei din acest an a Forumului Financiar

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

Nouriel Roubini, economistul care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, vine in Romania, in perioada 24-26 mai 2010, la invitatia Forum Invest. Nouriel Roubini va participa ca invitat special al celei de-a 7-a editii a FORUMULUI FINANCIAR Central & Sud-Est European, cel mai important eveniment financiar anual in Romania, organizat de Forum Invest in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei.

 

 

Citat in presa internationala ca “Dr. Doom”, “Cassandra” sau “Profetul”, Nouriel Roubini este cunoscut ca omul care a prevazut actuala criza financiara. „In 2005 Roubini a spus ca preturile caselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iar acest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. La momentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum el este considerat un savant„. (revista Fortune).

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru Fondul Monetar International, Fed, Banca Mondiala, banca centrala a Israelului. In timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american.

In cadrul FORUMULUI FINANCIAR de la Bucuresti, Nouriel Roubini va avea un panel dedicat si va participa, de asemenea, la o serie de intalniri cu membri ai comunitatii politice si de afaceri din Romania.

Vizita lui Nouriel Roubini in Romania face parte din programul LIDERI MONDIALI LA BUCURESTI, demarat de Forum Invest in anul 2003. Prin initiativa Forum Invest, mari lideri ai lumii contemporane au venit de-a lungul timpului la Bucuresti, pentru a lua contact direct cu membrii comunitatii politice si de afaceri romanesti. Intre marii vizionari ai lumii care au venit in Romania, la invitatia Forum Invest, se numara Joseph Stiglitz – laureat al Premiului Nobel pentru Economie si fost prim vicepresedinte al Bancii Mondiale, fostul cancelar german Gerhard Schroeder, fostul vice cancelar german Joschka Fischer, fostul presedinte polonez Lech Walesa, coordonatorul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est – Erhard Busek, laureati ai Premiului Nobel pentru sanatate, economie si chimie.  

Informatii actualizate despre editia din acest an a FORUMULUI FINANCIAR Central & Sud-Est European, pe www.foruminvest.ro.

0 comentariu

JapoChina 28-09-2010 - 06:17

Voi sa-i imbarlige pe japonezi cu chinezii, ca sa isi justifice ocuparea militara a Japonie.
Dar realitatea este ca s-ar putea alia cele doua tari si atunci dominatia americanilor si europenilor s-a incheiat definitiv.

geek-a-contra 28-09-2010 - 07:45

esti complet pe dinafara. nici japonezii nici chinezii nu au nevoie de cineva din afara sa-i imbirlige. se urasc reciproc cam cum se urasc evreii si arabii. chestie de istorie. ma intilnesc cam o data la 2-3 luni cu niste japonezi de la o firma cu care am un contract: chiar daca protocolul si educatia nu le permit sa se exprime deschis, din discutiile generale si atitudinea lor fata de „partenerii” de la sectiile de productie din china razbate clar cam ce cred si simt fata de chinezi. si sentimentele sint reciproce cind este vorba de chinezi. asta fara a mai vorbi de concurenta ptr dominatia politica, economica si militara, controlul resurselor, etc, din zona.

io zic sa-ti tii consideratiile inepte ptr tine. la fel de inepte ca mai tot ce scrii sub varii nick-uri

Roberto Contreras 28-09-2010 - 08:11

Lasa-i dracu pe chinezi si pe japonezi, ca nu-s de tine. Sunt chestii prea grele pentru tartacuta ta.

Sa treci pe la mine, la birou, sa-ti dau niste ceaiuri de revenire. Un trabuc din Cuba ti-ar placea ?

Mos Grigore 28-09-2010 - 08:50

De la bombardamentele atomice ?

cercetas 28-09-2010 - 11:38

ai dreak, ca nu se-ncurca in nimicuri.
sa fi fost noi asa, acu traiam toti pe renta viagera de la tezaur.

JapoChina 28-09-2010 - 18:28

un penis mare si negru in cavitatea mea bucala.Ca sa justific mirosul de rahat care impute mediul ambiant cand respir.
Realitatea este ca sint un dobitoc imputit si mirosul dominat din jurul meu este cel de fecale.

Mos Grigore 28-09-2010 - 18:34

Impersonez pe adevaratul Mos Grigore in timp ce manac excremente in public.Sint atat de doitoc incat singurul meu neuron bolnav a ramas incremenit in 1945.

Roberto Contreras 28-09-2010 - 18:37

Numele meu original este Vasile Marlitul.
Dar am fost la cules de capsuni si acolo am luat-o in poponeatza de la marocani.
Imi place sa dau contre cand marocanul imi penetreaza anusul.Spaniolii ma numesc : Contreras.

shanghai 28-09-2010 - 21:21

ţe admite aţeastă redacţiune este liposucţiune

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult