Acasa MagazinLumea femeilor Dragelor, atenţie mărită la inelarul bărbaţilor! Cu cât e mai lung, cu atât mai bine!

Dragelor, atenţie mărită la inelarul bărbaţilor! Cu cât e mai lung, cu atât mai bine!

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cu cât mai lung este degetul inelar al unui bărbat în comparaţie cu celelalte degete, în special faţă de cel arătător, cu atât mai mare este probabilitatea ca el să fie o “fiară” în afaceri, un învingător în sport, un casanova în dragoste… şi să se îmbogăţească, relatează joi cotidianul spaniol ABC, referindu-se la concluziile unei cercetări realizate de oameni de ştiinţă ai Universităţii Concordia din Montreal (Canada), informează Agerpres.


Motivul este că bărbaţii cu acest deget deosebit de lung au primit în timp ce se aflau în uterul matern niveluri cantităţi mai mari de testosteron, hormon foarte important pentru dezvoltarea agresivităţii şi competitivităţii – caracteristici care, în mod tradiţional, cu sau fără motiv, sunt considerate masculine.

Aceasta îi face pe bărbaţii respectivi să-şi asume riscuri mai mari în diverse faţete ale vieţii lor: în relaţiile personale, pe terenul de sport sau pe piaţa financiară.

Gad Saad – autor principal al studiului şi profesor de ştiinţe ale comportamentului evolutiv – şi echipa sa au analizat asumarea riscurilor pe un eşantion de 413 studenţi de ambele sexe.

”Am cercetat relaţia dintre testosteronul prenatal şi diferitele înclinaţii spre risc, iar rezultatele noastre arată o asociere între testosteron şi marele risc asumat de bărbaţi în trei domenii: recreativ, social şi financiar”, explică Saad.

Potrivit cercetătorilor, această atitudine de “macho alfa” îi face pe cei aleşi “mai atractivi pentru femei”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult