Acasa MagazinLumea femeilor Drob de miel ca la mama acasă – gustul autentic al Paștelui românesc

Drob de miel ca la mama acasă – gustul autentic al Paștelui românesc

scris de Misu Andrei
293 Afisari

Pe lângă ouă roșii, cozonaci și friptură, drobul de miel rămâne un simbol incontestabil al mesei pascale. O rețetă tradițională, transmisă din generație în generație, care nu trebuie să lipsească de pe masa niciunei familii.

Ingrediente:

  • 500 g organe de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi)

  • 1 legătură ceapă verde

  • 1 legătură usturoi verde

  • 1 legătură mărar

  • 1 legătură pătrunjel

  • 5 ouă crude

  • 2 ouă fierte (opțional, pentru interior)

  • 1 felie de pâine înmuiată în lapte

  • sare și piper, după gust

  • prapur de miel (pentru înveliș)

Mod de preparare:

  1. Organele se spală bine și se fierb aproximativ 30-40 de minute, apoi se lasă la răcit.

  2. Se toacă mărunt organele (manual sau la mașina de tocat), împreună cu ceapa și usturoiul verde.

  3. Se adaugă verdeața tocată, ouăle crude, pâinea stoarsă și condimentată, și se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă.

  4. Într-o tavă tapetată cu prapur (sau hârtie de copt), se toarnă jumătate din compoziție, se așază ouăle fierte întregi (dacă se folosesc), apoi restul de compoziție.

  5. Se acoperă cu prapurul și se dă la cuptor, la 180°C, pentru 45-60 de minute, până capătă o crustă rumenă.

  6. Se lasă la răcit înainte de feliere.

Tradiție și gust: „Fiecare familie are propria rețetă, dar ingredientul secret rămâne același: dragostea cu care e pregătit. Drobul este mai mult decât un aperitiv – e un simbol al reîntâlnirii și al bucuriei de a fi împreună.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult