Acasa MagazinLumea femeilor Drob în crustă – cea mai bună reţetă de Paşti

Drob în crustă – cea mai bună reţetă de Paşti

scris de L.M.
3 afisari

Pune ficatul şi pieptul de pui la fiert în apa cu puţină sare, foile de dafin şi câteva boabe de piper. Adună spuma. Când s-au fiert, ia de pe foc şi lasă la răcit cinci minute.

Reteta drob

Cel mai bun drob

Taie cubuleţe foarte mici o jumătate din cantitatea de ficat, iar restul dă prin maşină de tocat împreună cu carnea de pui. Amestecă tocătură cu verdeaţa şi ceapa tocate mărunt. Bate 4 ouă şi pune-le peste carne. Adaugă şase linguri cu ulei şi amestecă bine ca să se încorporeze. Sărează, piperează. Unge o formă de cozonac cu ulei şi tapeteaz-o cu pesmet. Pune tocătură, uniformizează, după care unge cu ou bătut şi presară condimentele şi piperul. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.

Timp de preparare-2 ore şi 10 min 
     
 Complexitate-redusă 
    
 Ingrediente
 
 500 g ficat de miel 500 g piept de pui 4 5 foi de dafin 5 ouă 3 legături de pătrunjel verde 3 legături de mărar 2 linguriţe de cimbru şi rozmarin amestecate 4 5 cepe verzi piper măcinat şi boabe ulei, sare, pesmet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult