Acasa MagazinLumea femeilor Femeile sunt mai deştepte decât bărbaţii

Femeile sunt mai deştepte decât bărbaţii

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

În 2012, IQ-ul mediu al femeilor a depăşit pentru prima oară IQ-ul bărbaţilor, ambele fiind în creştere.

Femeile au IQ-ul mai ridicat decat barbatii (foto:totomel.blogspot.com)

În urmă cu 100 de ani, când s-au înregistrat primele teste ale IQ-ului, femeile  se aflau în medie cu cinci punce în urma bărbaţilor, însă această distanţă s-a micşorat constant, iar în 2012 IQ-ul mediu la femei a fost în premieră mai ridicat la femei, potrivit un studiu prezentat de The Sunday Times. Psihologul neo-zelandez James Flynn, care  a realizat acest studiu a precizat, potrivit Agerpres, că “’În ultimii 100 de ani, rezultatele IQ cresc şi la bărbaţi şi la femei, însă ceva mai repede la cele din urmă”.

Printre explicaţiile acestui fenomen sunt profilul “multifuncţional” al femeilor, active în familie, cât şi la familie sau faptul că femeile au avut mereu un IQ mai mare, pe care însă îl pot exploata din plin abia acum. Cu toate acestea, în trecut s-a dovedit că IQ-ul nu este determinat genetic şi poate prin urmare, să fie îmbunătăţit

Istoria cercetărilor asupra IQ-ului este destul de controversată, dezvăluind diferenţe între sexe şi popoare. Una din etapele importante ale acestor cercetări a fost descoperirea efectului Flynn în anii 1980, potrivit căruia IQ-ului fiinţei umane creşte cu trei puncte la 10 ani.

37 comentarii

digital 16-07-2012 - 20:31

nu cred că e cazul la ștoarfele astea de forumiste!alias cameluța,olguța,zenovița….& comp!!!!
astea nici la îmbunătățire nu vor da vreun randament!

BULA 16-07-2012 - 23:18

Cica „în trecut s-a dovedit că IQ-ul nu este determinat genetic şi poate prin urmare, să fie îmbunătăţit”. Atunci inseamna ca oaia e la fel de desteapta ca omul, dupa logica acestor „cercetatori”.

Dorin C. 17-07-2012 - 00:35

Hai s-o lasam „balta” cu chestii din-astea. Nu zic ca n-ar fii exceptii, dar alea sint doar exceptii si care se incadreaza cu mult sub 1%.

Dorin C. 17-07-2012 - 00:46

Odata cu aparitia si impunerea tot mai accentuata a feminismului in lume, in mod bizar femeile devin tot mai inteligente si cu un IQ tot mai mare, indiferent de decizia Fortei Divine.

ValVerde 17-07-2012 - 03:30

Care e decizia Fortei Divine?
Si tu de unde o stii?
Ati stat si voi, tu si Forta Divina, la o bere si un barbut la marginea trotuarului si ti-a impartasit vointa Ei ???

Dorin C. 17-07-2012 - 04:54

Hei ValVerde, parca esti putin ranit in orgoliu. Oare de ce? De unde stiu decizia Fortei Divine? In orice caz nu am nevoie de studii superioare ca sa-mi dau seama. Eu doar examinez realitatea si ceea ce ma-nconjoara. Pricepi? De cind sint pe pamintul asta am avut ocazia sa cunosc o gramada de femei in tot felul de situatii. In ceea ce priveste cele cu scoli inalte, intr-adevar excelau strict in profesia respectiva, dar cind era cazul de cunostinte in tot felul de banalitati ale vietii normale, se manifestau ca niste nou-nascuti. Vazind chestiile astea de foarte multe ori, mi-am dat seama in mod indubitabil ca creierul lor in mod simplu nu este inzestrat de catre Forta Divina sa ajunga la nivelul unui creier de barbat (marea majoritate bineinteles, ca si dintr-astia sint prosti citi vrei, n-am dubii). In tot felul de chestii banale, in viata de zi cu zi, cind e vorba sa improvizezi ceva, sa rezolvi o situatie limita, de urgenta, le-am vazut ca practic nu au absolut nici o tangenta cu realitatea. Chiar m-am mirat de multe ori, stiind ca au o anumita pregatire superioara (gen profesoara, director, primar de municipiu, ofiter de politie sau armata etc.), cum de nu pot procesa si rezolva niste chestii care par atit de simple. Ce inseamna asta? Creierul lor pur si simplu nu este dotat prin ADN-ul implantat de Forta Divina, ca sa poata mai mult. Punct.

ValVerde 17-07-2012 - 05:41

🙂

Deci tu te bazezi pe observatii personale, si ajungi la o concluzie. Dupa care decizi ca concluzia ta este de fapt vointa Fortei Divine.

Ce pot sa zic…mare ti-e gradina, Forta Divina si multe specimene care ar fi trebuit sa dispara odata cu timpurile medievale, inca mai polueaza planeta.

Dorin C. 17-07-2012 - 07:08

Probabil ai vrea tu sa schimbi realitatea, dar din pacate va trebui s-o „inghiti” asa cum e, or iti place or nu. Mie nu-mi place minciuna si nici nu-mi place sa ma prefac. Ceea ce e realitate, e sfint pentru mine. Singurul care nu ma minte e creierul meu. Doar in el ma incred, nu in alta fiinta sau invataturi parsive.

Dorin C. 17-07-2012 - 07:13

Si inca ceva important. Forta Divina nu a creat femeia sa umble incaltata cu papuci de barbat. Locul ei e strict intr-o societate si in familie. Cele care nu isi inteleg rolul si locul creeaza numai dezastru in jurul lor.

ValVerde 17-07-2012 - 15:14

Dorine, asta e atitudine de pitecantrop egocentric.
Te las cu creierul tau, cel care nu te minte.
Nu-ti determina IQ-ul. S-ar putea sa iesi cu orgoliul mototolit nu pentru ca te bat femeile, ci pentru ca te bat 98% dintre participanti. Barbati sau femei.

Dorin C. 17-07-2012 - 17:31

N-am dubii ValVerde despre modul in care vezi si concepi viata. Esti influentat la maxim de ceea ce citesti de prin biblioteci sau librarii. Tu consideri ca doar aia prin cartile lor te lumineaza si iti spun adevarul. De exemplu, astia de la ZV s-au inspirat din cine stie ce articole aparute prin mass-media internationala, in special in cea din Emisfera Vestica, si au adaptat aceasta stire cu IQ-ul, limbii romane. Aceasta stire e total falsa, n-am dubii. O minciuna ca oricare alta, o lucratura a feminismului. Ti-am spus, realitatea arata cu totul altceva.

digital 17-07-2012 - 17:45

crezi că vita-verde citește ceva?!
poate vreun cocktail!
te-ai apucat să-l bagi în seamă pe retardatul cu gonade feminine?!
ERROR!

Dorin C. 17-07-2012 - 18:02

Bai Digital, mie imi place sa am discutii constructive cu absolut oricine. Urbos de exemplu se limiteaza la raspunsuri de genul „da” sau „nu” si nimic intre. El doar ridiculizeaza dar refuza sa puna ceva in loc, sa demonstreze ca intr-adevar are habar de ceva.

ValVerde 17-07-2012 - 17:44

„Esti influentat la maxim de ceea ce citesti de prin biblioteci sau librarii. Tu consideri ca doar aia prin cartile lor te lumineaza si iti spun adevarul.”

=============================

Da mai Dorine, ai dreptate.
Sint suficient de umil ca sa cred ca inca mai am multe de invatat. Incerc sa citesc critic si sa asimilez ceea ce mi se pare adevarat/important/relevant.

Tu in schimb nu ai indoieli, nu ai opinii, ai verdicte.
Trebuie sa fii un fericit…ca la biserica…”fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor va fi Imparatia Cerurilor”
Eu nu aspir la Imparatia respectiva. O las celor ca tine.

Dorin C. 17-07-2012 - 17:52

Bine omule, hai sa auzim ce anume nu se incadreaza la locul lui in legatura cu ce am spus eu pina acum vis-a-vis de articolul asta?

Dorin C. 17-07-2012 - 17:58

Apropo de Imparatia Cerurilor, ai hotarit tu ceva, in vreo privinta, inainte de a te naste? Nici o sansa. O alta Entitate Cosmica a facut-o pentru tine si nu te-a intrebat nimic, pentru ca erai…..un nimic. Tot asa si dupa ce vei inchide ochii pe veci aceeasi Entitate Cosmica va hotari pentru tine pentru ca tot la stadiul de….nimic vei ajunge.

ValVerde 17-07-2012 - 18:00

Convingerea ta aproape hilara, daca nu ar fi tragica, ca femeile sint in mod obiectiv mai putin inteligente decit barbatii.

Ti-ai folosit propriile-ti criterii imbirligate sa ajungi la concluzia asta, dupa care dai vina pe Forta Divina si te restringi, modest, in rolul de observator.

Tu ai avut vreodata vreo legatura semnificativa cu vreo femeie? I-ai impartasit convingerile tale?

Te intreb pentru ca mi se pare hazliu dialogul pe care mi-l imaginez…

ValVerde 17-07-2012 - 18:03

E OPINIA ta ca exista o Entitate Cosmica si ca se comporta asa cum zici..
E OPINIA mea ca nu exista.

In continuare, daca tu ai dreptate, e treaba Entitatii Cosmice sa faca cu mine ce vrea. In viata asta eu nici nu o ajut, nici nu incerc sa o influentez.

Dorin C. 17-07-2012 - 18:13

Dar tu pe ce te bazezi cind esti total contrar convingerilor mele? Daca am impartasit vreunei femei asa ceva? Si cam la ce fel de raspuns m-as putea astepta din partea vreuneia? Ce crezi tu? Sint convins ca orgoliul feminin e mai al dracului decit cel masculin. Ce-as putea primi? In afara de orice obiect in capul meu, aflat la indemina ei, ce altceva? Cam la un astfel de raspuns m-as putea astepta.

Dorin C. 17-07-2012 - 18:22

Nu e doar o simpla OPINIE. Tot ce ma-nconjoara si te inconjoara si pe tine tot la fel, demonstreaza clar si fara echivoc amprenta INTELIGENTEI pe care tu din pacate nu esti capabil sa o vezi. Sint o gramada de chestii logice pe care haosul in care crezi tu, in mod simplu nu e capabil sa se afle la originea design-ului. Si in plus nu te costa nimic sa recunosti si sa respecti aceasta Entitate Cosmica. N-ai nevoie sa fii un fanatic precum alte miliarde de prosti de pe planeta asta.

ValVerde 17-07-2012 - 18:24

Hahahah..si l-ai merita pe deplin !
Cel putin nu-ti faci iluzii.

Numai ca atribui obiectele ca-ti aterizeaza in cap lipsei de inteligenta a interlocutoarei.

E de fapt o reactie fireasca a unei fiinte omenesti confruntata cu zidul ignorantei agresive.

Din ce spui, ori nu ai relatii semnificative cu femeile, ori le minti.

PS Ma bazez, bineinteles, pe convingerile mele dobindite prin experienta, educatie, reflexie, interactiune cu sexul opus etc. Nu trebuie sa mai mentionez ca avem convingeri diametral opuse.

ValVerde 17-07-2012 - 18:29

„Si in plus nu te costa nimic sa recunosti si sa respecti aceasta Entitate Cosmica”

============================

Iarasi dai verdicte.
Existenta Entitatii Cosmice e o opinie a ta.
Eu am o opinie diferita. Eu nu cred ca exista.
Respectul pentru ceva ce nu exista e non-sens.

Pot arata respect pentru dreptul tau de a crede in orice nazbitie, dar nu pentru nazbitia in sine.

Dorin C. 17-07-2012 - 18:37

Nu stiu, mi se pare mie sau ai cam multe „tangente” cu sexul feminin? Te cam simti prea mult deranjat de afirmatiile mele vis-a-vis de femei. Oare nu lucreaza cumva acelasi orgoliu in tine? Mie nu-mi plac extremele. La un capat e modul animalic in care sint ele tratate de lumea islamica, iar la celalalt e feminismul. Eu nu accept aceste extreme si imi place calea de mijloc.

urbos 17-07-2012 - 18:40

E o muyere pocita, care in incercarea disperata de a compensa uratenia cu inteligenta(proasta nu stia ca asa ceva nu functioneaza) a esuat, ramanand astfel si cu o imensa frustrare intelectuala.

Dorin C. 17-07-2012 - 18:42

Spune-mi, te rog, pe ce te bazezi cind spui ca nu exista? Imi place al dracului de tare sa aflu fundamentul crezului ateu din cineva. Hai lamureste-ma.

urbos 17-07-2012 - 18:43

Dar zi si tu acuma, n-are si ea dreptate in legatura cu Entitatea aia, s-o ignore, dupa ce a facut-o si proasta si urata? A gresit Entitatea, trebuie sa recunosti, n-a fost cinstit.

Dorin C. 17-07-2012 - 18:44

Hei Urbos, da de unde stii tu ca e muiere? Cum ai ajuns la concluzia asta?

Dorin C. 17-07-2012 - 18:47

Urbos, pe ce te bazezi cind spui ca e femeie?

Dorin C. 17-07-2012 - 18:49

Daca e femeie, e foarte inteligenta, nimic de zis, dar ia pune-o sa schimbe clanta la usa si vezi cum isi ia scutecele si pleaca.

urbos 17-07-2012 - 18:54

E inteligenta pe dracu, e proasta de bubuie.
Sa schimbe clanta nu e nici o filozofie, ce test e asta? Ea ar trebui sa-si inchida clanta, ceea ce ar fi intr-adevar un lucru de o extraordinara intelepciune.

urbos 17-07-2012 - 18:56

E muyere dupa cum gandeste, asta se vede cu ochiul liber. Ce are intre picioare devine astfel circumstanta atenuanta sau agravanta, dupa caz.

Dorin C. 17-07-2012 - 05:02

Si inca ceva ValVerde. Ai observat ca aproape in toate reclamele in care apar un barbat si o femeie (indiferent ce subiect are reclama), femeia intotdeauna apare extrem de inteligenta iar barbatul ia plasa si e pus intr-o lumina extrem de josnica, apare extrem de prost si dus cu pluta. Asta e amprenta indubitabila a feminismului din mass-media.

jan dinu 17-07-2012 - 05:36

— FEMEILE — la primul parfum mistic – rustic adus
de un barbat care-i place – IQ – ul ei scade la jumatate !
EU pot da shi declaratie autentificata !
JD-USA

digital 17-07-2012 - 17:35

dai o p**ă mă!
când ți-ai văzut-o ultima oara?!

jan dinu 17-07-2012 - 06:00

——- INTREBARE ——-;
Cine este domnisoara din poza cu cartea’n mana ???
NU cred ca este Sehe ,EA le-a citi pe toate shi nu mai are nevoie !
Preocuparile ei sunt acum la un alt nivel chiar mai presus de ermetism .!
JD-USA

digital 17-07-2012 - 17:38

ești cam nostalgic!
de când ți-a căzut cloșcă,e bună și Sehe,ai?!
trogloditule,te dai dai la prospăthuri ,lăsate de 5 minute?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-07-2012 - 13:12

—-DiliMandros—–: o hi JOI ANNA din dotare, si abordarea privind ermetismul in poiezie , capitol indescifrabil pt. cei fara liceu ! Care de Blaga si Barbu cred ca sant politicieni ! Inapoi la …Alecsandri !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult