Acasa MagazinLumea femeilor Fișier despre utilizatorii site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison

Fișier despre utilizatorii site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison

scris de L.M.
21 afisari

Pirați informatici au publicat  un al doilea fișier cu date de pe site-ul de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, act care a provocat o reacție a Pentagonului, relatează vineri 7sur7.be.

ashleymadisonLa două zile după publicarea a 32 de milioane de adrese de e-mail și de conturi ale utilizatorilor, a doua scurgere ‘pare să conțină’ date și informații interne ale firmei, potrivit societății de securitate informatică TrustedSec, cum ar fi codul sursă al site-ului și adresa de e-mail a fondatorului său.

Datele furate, care conțin sume plătite, adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca fața ascunsă a internetului (‘dark web’) sunt acum accesibile. Site-ul a suferit un atac informatic acum o lună — în cadrul căruia au fost furate datele unui număr mare de utilizatori — comis de un grup autointitulat ‘The Impact Team’.

Acesta a amenințat că publică dosarele clienților, fotografii cu nuduri și convorbiri dacă site-ul nu se închide. Și au pus amenințarea în aplicare în noaptea de marți spre miercuri, potrivit Wired.
Site-ul Ashely Madison, al cărui slogan este ‘Life is shirt. Have an affair’ și care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de țări.

Avid Life Media, proprietarul site-ului, a anunțat în luna iulie că ‘un terț neautorizat’ a accesat datele de pe Ashley Madison și că a angajat imediat unii dintre cei mai buni specialiști din lume în securitate informatică pentru a atenua efectele atacului. Firma cu sediul în Canada a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile pentru identificarea autorilor acestui ‘atac de terorism cibernetic’.

‘Am explicat frauda, înșelătoria și prostia Avid Life Media și a membrilor săi. Acum toți le pot vedea dosarele’, a declarat marți grupul de pirați.

Revista Wired subliniază că circa 15.000 de abonați ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului și ai armatei, încheie AFP.

Conform revistei online Motherboard, prima care a dezvăluit noua scurgere de date, fișierul postat pe un site web ascuns, accesibil cu mare dificultate marelui public, are 20 de gigaocteți, de două ori mai mult decât cel publicat marți.

‘Acum, că se cunoaște codul sursă al acestor site-uri, și alte grupuri de hackeri pot găsi noi fisuri pe site-urile AvidLife’, afirmă experții TrustedSec.

Cunoscut sub sloganul ‘Life is short, Have an affair’, Ashley Madison a făcut obiectul unei prime scurgeri de date marți, când au fost postate pe web-ul profund milioane de adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor și sumele plătite de ei pentru serviciile oferite de site, amintește 7sur7.be.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult