Acasa MagazinLumea femeilor Hobby de weekend – Pe cai, doamnelor!

Hobby de weekend – Pe cai, doamnelor!

scris de Ziua Veche
4 afisari

Facand un tur al centrelor de echitatie din Bucuresti si imprejurimi am fost surprinsa de cata lume le alege acum pentru petrecerea weekendului. De la Baneasa, unde Maria Basescu isi plimba murgul prin padure aproape zilnic, si pana la „Regatul Cailor din Adunatii Copaceni, am intalnit numai entuziasti si iremediabil indragostiti de calarie. Care nu vorbesc despre cat de complex si benefic este acest sport, ci despre cat de complexe sunt sentimentele si trairile desteptate de tandemul cu calul.


 

 

 

Cu „Regatul Cailor”, aflat la doar 19 km de centrul Bucurestiului, pe drumul spre Giurgiu, a fost dragoste la prima vedere. Si din cauza frumusetii locului, dar si din „vina” celor doi instructori si antrenori, Florin Bobe si Andreea Cristes. Acesti doi fosti sportivi de performanta sunt, pur si simplu, „bolnavi” de cai. Gratie talentului, rabdarii, zambetului si umorului cu care te ajuta sa treci fara teama sau jena peste stangaciile inerente oricarui inceput, dupa doar cateva lectii ajungi sa le intelegi pasiunea si sa te poti bucura de libertatea pe care ti-o imprumuta cu generozitate calul.

Trebuie sa stiti ca echitatia nu este un sport pentru toate buzunarele, dar nici nu-ti trebuie o avere ca sa-l practici ocazional. Nu este nevoie sa-ti cumperi un cal sau un echipament special, iar lectiile au preturi ce variaza intre 45 si 100 de lei. Pentru a putea calari in siguranta sunt necesare intre 10 si 20 de ore, dupa abilitati. Este suficient sa dati cautare pe Google „centre de echitatie” si veti avea de unde alege.

Pont: dupa ce ati deprins mersul liber la pas, trap si galop, veti fi apoi, oricand, binevenite sa dati o mana de ajutor gratis :), scotand caii la plimbare. Iar pentru asta nu veti avea nevoie decat de cativa… morcovi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult