Acasa MagazinLumea femeilor In 2011, la vie va fi en rose – caprifoi

In 2011, la vie va fi en rose – caprifoi

scris de Mihaela Cârlan
4 afisari

Honeysuckle a fost declarată culoarea anului 2011 de către Institutul Pantone Color – compania care dă tonul cromatic pentru haine, accesorii şi decoraţiuni interioare în întreaga lume.M-am dus la dicţionar, pentru că habar nu aveam ce înseamnă cuvântul compus din miere şi sugaci, adică un fel de “papă-miere”. Honeysuckle este de fapt caprifoiul, adică planta agăţătoare şi frumos mirositoare cunoascută mai degrabă ca “mâna Maicii Domnului”. Iar când traducerea unanim acceptată este “roz-caprifoi” m-am minunat, pentru că eu ştiam doar varianta albă. Am aflat că mai există şi planta cu flori galbene şi roz. Deci, rozul-caprifoi va înlocui turoazul anului care se termină.

Studiile au arătat că oamenii au o mare nevoie să înceapă să vadă iarăşi viaţa în roz. Aşa că, totul va fi în nuanţe tonice de roşu-roz sau roz-roşu, evocatoare de amintiri fericite. De la sticlărie, lenjerie, electrocasnice, gadgeturi, până la articole vestimentare şi accesorii. O culoare care vine bine aproape oricui, indiferent de vârstă, culoarea pielii ori stilul propriu. Care poate fi purtată şi casual şi formal, nu este condiţionată de anotimp şi merge la fel de bine de una singură într-o ţinută, dar şi combinată cu alb. De reţinut că nu se potriveşte foarte bine cu negru.

Şi totuşi, dacă nu agreaţi ideea unei ţinute majoritar în culoarea anului, o eşarfă sau un alt accesoriu pot înveseli ansamblul şi arăta că sunteţi în pas cu noutăţile din fashion.

Roz-caprifoi să fie, doamnelor, dacă moda o cere! Şi e bine că ştim şi noi, nu?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult