Acasa MagazinLumea femeilor Iubesc barbatii femeile inteligente?

Iubesc barbatii femeile inteligente?

scris de Ziua Veche
50 afisari

Nu si nu prea, ar raspunde cu umor o prietena care a ratat destule relatii, daca nu numai, atunci si din cauza ca este cum altfel decat inteligenta. Are vreo 40 de ani si se gandeste serios sa inceapa sa para mai prostuta, ca s-a saturat sa tot verifice principiul atractiei contrariilor:). Umorul n-o paraseste, barbatii insa, da. Si nu e singura. Dar ei n-ar recunoaste nici in ruptul capului (oare de unde vine vorba asta?) ca asta e pricina si chiar sustin, ofensati de acuza, ca le plac DOAR femeile inteligente. Pai, daca-i asa, cum se face, domnilor, ca, statistic, la aceeasi varsta, femeile mai putin educate si mai putin realizate profesional sunt deja married with children si au o rata divorturilor mult mai mica, in timp ce femeile super-educate si ambitioase sunt cam singure, niciodata maritate sau deja divortate? Ceva nu se potriveste. Dar sa dezvoltam un pic spinoasa chestiune, fara parti pris-uri, parole d’honeur!

 De cate ori ati auzit un barbat exclamand extaziat „mamaaa, ce minte are!” si sa trebuiasca sa-si inghita rapid excesul de saliva? Niciodata? N-are rost sa mai intreb acelasi lucru legat de partile anatomice care nu se evalueaza dupa IQ. Asta e! Ne-am obisnuit ca frumusetea unei femei sa le trezeasca barbatilor „n” trairi, instincte si reactii (chiar am o problema cu ordinul de marime), iar inteligenta ei, doar dorinta irepresibila de a o pune imediat la punct, la colt, la podea sau saltea. Si nu dupa puterile lor, ci dupa vulnerabilitatile ei descoperite intamplator. Sigur ca mai sunt si barbatii care se pierd cu firea, se balbaie, se inrosesc si transpira, dar acestia sunt inofensivi. Si, la urma, salvatoarii turmei (asa e zicala), cei care admira si accepta provocarea, si eu cred ca doar barbatii inteligenti iubesc si respecta femeile inteligente.

 Iata acum si o demonstratie simpla a ipocriziei masculine, a propos de preferinta declarata pentru inteligente. Cand barbatii isi aleg partenera, se pare ca nu tocmai viteza mintii e primul criteriu de selectie. Acesta e oricum mai la coada listei si cand ajung la el, pun „check”-ul pe „domol”. De siguranta. A lor, fireste. Ca, mai apoi, ocazional, sa „se lase” sedusi de femei cu gandirea sprintena, pe care chiar le plac, e-adevarat, dar nu de tot. Sa fie oare asta dovada pe care au cautat-o cercetatorii ca, de fapt, barbatii nu au suficient combustibil decat pentru relatiile scurte? Fiindca un studiu recent tocmai a ajuns la concluzia ca infidelii puncteaza mai putin la inteligenta si au fost mai lenesi la urcat pe scara evolutiei decat barbatii fideli. Am o banuiala ca majoritatea barbatilor se simt ofensati de concluzie:), pentru ca erau convinsi ca lucrurile stau exact pe dos. QED! Si inca ceva, cat de inteligenti sunt barbatii care continua sa joace chiar si cand au lozul castigator in buzunar?

Cui spune oare un barbat ca ii plac mintoasele? Unei femei cat p-aci inteligenta, de exemplu. Asadar, nu ca pe un compliment indirect, dupa vreo vorba de duh. Ci, pur si simplu, ca o foarte directa invitatie la auto-motivare. Un fel de „vezi bine, doamna, eu am niste exigente si niste asteptari; daca ma vrei, munceste cu ravna pentru notele de trecere!” Iar „prostutele” (ca asa sunt alintate) se conformeaza si… una, din doua, se marita. Desteptele sunt mai greu sau deloc guvernabile si… una, din doua, divorteaza. Unde este adevarul? Tot cercetatorii au gasit explicatia: inteligentele sunt prea pretentioase si isi scad singurele sansele sa fie fericite langa un barbat. Solutia? Coboratul stachetei. Si prietena mea tocmai asta se pregatea sa faca. Barbatul perfect e o iluzie la fel de periculoasa cum este pentru barbati femeia ideala. Numai ca idealul barbatilor e ceva mai sumar, dar ei se straduiesc, stim bine, cat (mai) pot, sa-l intregeasca din mai multe exemplare. Ca, deh, nimeni nu-i perfect, mai ales femeile.

 Sa fi ajuns inteligenta un handicap, de se scriu si carti cu sfaturi pentru a-l masca? De ce oare nu ne putem gandi la femeile acestea ca la niste fiinte rationale, capabile sa-si gestioneze vietile, implinite, care, daca vor ceva, pot sa si obtina fara costuri de timp sau afective devastatoare. Care nu vor sa depinda de toanele sentimentale ale barbatilor si nu comit nebunii costisitoare in plan psihologic. Care nu-si petrec zilele si noptile disecand reactiile sau lipsa de reactii a partenerilor indecisi. Aceste femei vor mult si pentru ca stiu ce pot fi: partenere de-o viata, alaturi de care nu te plictisesti niciodata. Eu cred ca doar barbatii inteligenti le pot iubi. Si, daca o fi adevarat ca fiecare femeie isi are pe undeva jumatatea, nu barbatul-ac pentru cojocul ei, sa spere ca EL nu e tocmai pe cealalta parte a globului. Si, intre timp, sa nu incerce, ca prietena mea, sa para mai putin. Ca n-o sa-i iasa, cum nu le iese nici barbatilor care incearca sa para mai mult.

Un gand bun si pe curand. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult