Acasa MagazinLumea femeilor Jumatatea ta sau jumatate de masura?

Jumatatea ta sau jumatate de masura?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cand alegem, nu stiu cum se face ca, desi cu toatele ne dorim, daca ar fi sa raspundem onest, o relatie calma, sigura, in care sa ne simtim protejate, adorate si rasfatate, ne atrag mai degraba si mai des, barbatii care, dintr-un motiv sau altul, exact o astfel de relatie nu ne pot oferi. Ne cautam jumatatea, dar sfarsim, in numar ingrijorator, paradoxal, prin a ne lega de jumatati… de masura: barbati „defecti”, care ne plac la inceput tocmai pentru ca sunt asa.


Pe care chiar luptam sa-i cucerim, pentru ca apoi sa simtim imperios nevoia sa-i „reparam”. Daca nu reusim, ne simtim inselate si suntem nefericite, uitand ca noi am ochit, noi am ales, noi i-am vrut exact asa cum erau. Daca reusim si se schimba, hop, se rupe si vraja. Cumintindu-se, devenind supusi, grijulii, intelegatori, protectori, devin brusc plicticosi, neatractivi, nesuferiti si  enervanti. Si noi, tot inselate si nefericite ne simtim: somam! „Am pierdut adrenalina si suferinta erosului, experienta emotionala haotica, plina de obstacole si durere, care este dragostea pasionala.” Iar cu monotonia relatiei echilibrate – agape, se pare ca nu putem convietui :). Agape e o pacaleala.

Unde este dorinta care ne mistuia la inceput, unde este pasiunea, unde este teama si nelinistea devenita drog? Ne ingrozeste absenta lor, a romantismului, desi am constatat ca acesta nu se pupa cu relatia vulcanica decat din an in Paste, cand vine, in cel mai bun caz, ca o reparatie firava dupa cate o tornada care ne-a mai dat o data existenta peste cap. Si uite-asa, ne amagim ca traim doar atunci cand viata ne este plina de zbucium, asteptandu-ne si ambitionandu-ne ca dragostea noastra sa faca minuni, si nu in viata noastra, ci in viata altcuiva. Sa-i aducem noi pe calea cea dreapta, sa-i „vindecam” noi de cate un betesug, fara sa pricepem ca daca noi am fost motivul pentru care, de exemplu, a renuntat o vreme la un prost obicei, tot noi vom fi, mai devreme sau mai tarziu, si motivul pentru reluarea lui. De curand, alte doua povesti ridica o grea intrebare :). O femeie de 40 de ani, e dependenta de o relatie aiuritoare privita din afara, si vizibil devastatoare pentru protagonista. O alta, la aceeasi varsta, e consolata intr-o relatie calma, lipsita de emotie. Si atunci, noi, femeile, ori iubim in exces (eros), ori deloc(agape)? Sa nu-mi povestiti „despre continuarea explorarii tainelor pline de bucurii dintre barbat si femeie”, ci, daca e sa exprimati pareri, sa fie dintre cele verificate in timp :).

0 comentariu

Marga 29-09-2010 - 03:11

Apare zilnic pe posturile de televiziune si-i critica pe toti, dar este complice la tot ce s-a facut rau in invatamant.

Ecazderina 29-09-2010 - 04:08

Ce mai conteaza ca se dau cateva zeci de mii de diplome false, cand 99% dintre absolventi sunt ca piciorul mesei in privinta competentelor dobandite !

Flori 30-09-2010 - 07:44

Dna.Ecaterina Andronescu,ar putea fi obligata sa raspunda conf.C.Civil al Romaniei,ART.998 si Art.999,pentru ceea ce li-sa intamplat acestor oameni.Dumneaei avea obligatia profesionala,sa verificea aceste Centre ID teritoriale din tara si sa sesizeze eventualele nereguli din timp.Absolventii,au sustinut aceleasi examene ca a celor de la zi,in baza L.84/1995,republicate si ale Ordinului M.Ed.C.T.nr.295/05.02.2007.Un nou examen de licenta,inseamna de fapt un al doilea examen de licenta.Initiativa Doamnei in cauza,de fapt vinovata principla,a carui neglijenta in serviciu a dus la defaimarea acestor absolventi,este neconstitutionala si incalca drepturile omului,privind dreptul la o viata decenta,la libertatea lor!..ABSOLVENTII,ar putea de asemenea,sa faca cunoscut lucrul acesta la CEDO,in cazul in care vor fi obligati sa sutina dupa doi ani alte examene,pe care acestia le-au sustinut!..Parlamentul,speram ca va da dovada de intelepciune si maturitate si va respinge acest proiect de lege diabolic,prin recunoasterea diplomelor de licenta!

naex 04-10-2010 - 09:58

Sa se apuce de o facultate serioasa nu sa iasa prosti cu diploma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult