Acasa MagazinLumea femeilor Manipulati, doamnelor!

Manipulati, doamnelor!

scris de Ziua Veche
35 afisari

.A-i mai spune inca o data unui barbat cat de mult il iubesti cand el tocmai iti da papucii, asa cum a facut o recent inlacrimata surata, e lipsa totala de inspiratie. Pentru ea era prea tarziu sa-i mai spun ca, psihologic, barbatii sunt mai infantili, mai vulnerabili si mai… manipulabili :). Am continuat totusi cu un posibil scenariu de recucerire: pentru linistea ta, cu un calm impus, incerci sa afli care sunt motivele de despartire, numai ca sa constati ca nu au nicio legatura cu ceea ce credeai. Te arati apoi discret usurata de decizia lui, lasand impresia ca exact asta asteptai si tu, dezamagita de el. Si, pe loc, siguranta celui gata sa te paraseasca se metamorfozeaza in neliniste.


 

 

Critica motiveaza 

Exista insa un risc important daca „revelarea” imperfectiunii lui nu se face cu talent. Pentru ca un barbat, cand se simte respins, nu neaparat doar fizic, e tentat sa caute confirmari in alta parte. Dar sa presupunem optimist ca nu toti barbatii sunt facuti de-o mama. Si ca, odata ce i-ai sadit ideea-samanta ca defectele lui ar face de fapt relatia imposibila, aceasta va rodi si el se va mobiliza sa te recucereasca. Ai mizat de fapt pe alta meteahna a lor: demonstrativul. Si daca iubesti, chiar e permis un strop de manipulare constructiva.  

Respingerea incita  

Dar atentie la masura! E cunoscuta reactia pe care o trezeste barbatilor interdictia cand vine vorba de femei. Deci, daca reusesti sa transmiti „acces interzis” din momentul in care ti se comunica intentia de despartire si o perfect mimata relaxare, ai punctat hotarator. Va fi descumpanit. Pai, unde sunt scenele tale de deznadejde, rugamintile sa nu te paraseasca, promisiunile inlacrimate de indreptare a greselilor trecute si viitoare ale tuturor Evelor? Nu asa era scenariul transmis din tata in fiu? Nu te tavalesti de durere? Ceva nu e in regula. Ce-ai vrut sa spui? Ca nu e perfect? Vaaai! Ei, bine, in aceeasi secunda, orgoliul lui intra in erectie si de-acum incolo se pot intampla minuni. Tu stii daca merita :).  

Text aparut in numarul 13 al saptamnalului ziuaveche.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult