Acasa MagazinLumea femeilor Miss World 2013, fără costume de baie

Miss World 2013, fără costume de baie

scris de L.M.
5 afisari

Concursul Miss World 2013, care a debutat duminică în Indonezia, va fi organizat fără a include tradiţionala probă a costumelor de baie, din cauza ostilităţii manifestate de musulmanii radicali din această ţară, informează lexpress.fr.

Miss World 2013, fără costume de baie (foto mediafax.ro)Organizatorii acestui concurs de frumuseţe, constrânşi în luna iunie să reafirme faptul că Miss World 2013 nu va include celebra defilare în bikini a concurentelor, au deschis în cele din urmă ediţia din acest an a competiţiei, duminică, pe insula indoneziană Bali.

Concursul Miss World 2013, care trebuia să debuteze la Jakarta, a fost în cele din urmă mutat în întregime pe această insulă cu populaţie majoritar hindusă, după numeroase manifestări ale musulmanilor din celelalte zone ale ţării, au anunţat organizatorii. În timp ce concurentele participau duminică la proba de dans, aproximativ 100 de poliţişti, dintre care unii erau înarmaţi, patrulau în jurul complexului din sudul insulei Bali unde a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei.

Pentru a asigura securitatea concurentelor, alte câteva sute de poliţişti au fost repartizaţi în hoteluri şi în alte puncte unde vor avea loc celelalte etape ale concursului, a cărui organizare a provocat multă mânie în Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume.

Pe parcursul ultimei săptămâni, mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunţa concursul Miss World, pe care îl consideră „o manifestare plină de porcării şi de pornografie”, arzând în public portretele organizatorilor. Musulmani moderaţi, anumiţi miniştri, reprezentanţi ai clerului musulman şi organizaţii care militează pentru drepturile omului au protestat şi ei faţă de organizarea acestui concurs.

În iunie, organizatorii au fost constrânşi să anunţe că nu va exista o probă a costumelor de baie în ediţia din 2013 a competiţiei din Indonezia. Cele 137 de concurente de la Miss World vor fi obligate să înlocuiască costumele de baie cu un port tradiţional, sarongul indonezian, a anunţat Julia Morley, preşedintele Miss World, confirmând o decizie luată anul trecut, când Indonezia a acceptat să organizeze competiţia.

Decizia nu a fost însă suficientă pentru a opri protestele, iar, sâmbătă, guvernul indonezian a cedat în faţa presiunilor şi a hotărât să deplaseze finala competiţiei, care va avea loc pe 28 septembrie, în Bali, o insulă indoneziană cu populaţie majoritar hindusă. Iniţial, finala era prevăzută a avea loc la Jakarta, însă musulmanii radicali au ameninţat că vor manifesta în număr mare.

Majoritatea celor 240 de milioane de indonezieni practică un islam moderat. Locuitorii de pe insula hindusă Bali, destinaţie turistică extrem de apreciată, sunt obişnuiţi cu miile de turişti străini care se plimbă în fiecare an pe plajele sale, de multe ori în ţinute sumare.

În 2012, concursul Miss World a fost câştigat de reprezentanta Chinei, Yu Wenxia.

1 comentariu

MalVerde 09-09-2013 - 20:16

Cine mai e si LM asta, de ne pacaleste chiar asa?
Dau clic sa o vaz fara costul, si ce vazui mi-a facut gura punga, parca mestecam lamiie.
Urita gluma, foarte foarte urita!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult