Acasa MagazinLumea femeilor Pour votre bien-être

Pour votre bien-être

scris de Ziua Veche
4 afisari

N-am timp si nici puteri prea mari pentru a te face sa intelegi. Dar am altceva. Ceva care se zbate si vibreaza in mine precum o bucata de panza ridicata in briza marii. Am ceva care amesteca albastrul cerului cu albul textilei sale de parca o pasare mare si beata se prabuseste in apa contopindu-se cu ea si facandu-se peste. Am ceva pentru care alte femei au murit inecate in sucul neintelegerii dintre noi sau au plecat scarbite, sfaramand injurii printre dinti. Am ceva care tinerilor li se pare ridicol, iar batranilor prea obositor. Am ceva care ma face sa nu privesc ceasul cu ura si sa nu resimt fiecare bucata de timp care trece greu, drept un atentat la binele meu. Am ceva care pana la urma ajunge sa conteze cel mai mult.


Apoi, n-as avea nici propulsie daca n-as avea acel ceva. Am ceva datorita caruia te vad mai bine si pentru care sunt dispus sa fiu mai intelegator. Am ceva pentru care, rational vorbind, imi este mai usor sa accept ca exista greseala si moarte, alti oameni pe langa noi si mai ales, pe langa tine. Am ceva datorita caruia nu sunt gelos pe masina ori pe periuta ta de dinti.

Am ceva care n-a existat dintotdeauna. Am ceva ce noi barbatii ignoram din pricina arogantelor de barbati si de care tot noi, barbatii, radem uneori. Ce poate fi mai barbatesc decat sa razi de ceva pentru care nu esti inca suficient de barbat? Statuile suporta porumbeii deranjati la burta din simplul motiv ca sunt incapabile sa se miste. Barbatii, la fel. Sunt incapabili sa dea din maini, dar le este suficient statutul de statuie: au flori la picioare si stau pe un piedestal. Nu mai conteaza ca porumbeii planeaza deasupra capului lor.

Am ceva ce ma face sa ma barbieresc mai des, desi imi place barba. Iar acel ceva nu este o spuma de ras mai buna si nici o lama mai deosebita. Am ceva pentru care nu-s statuie, dar nici nu-mi displac in mod special porumbeii. Avantajul este ca, nefiind de piatra, ii pot izgoni inainte sa albesc la tample. Am ceva pentru care sunt o statuie vie. Si pentru care nu stau pe piedestal, desi imi plac florile.

Ce am, deci?

 

Intra pe www.catchy.ro – site-ul femeilor care inteleg fara desen 🙂

 

Articol aparut in numarul 23 al saptamanalului ZIUAVECHE.RO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult