Acasa MagazinLumea femeilor Scandalul silicoanelor

Scandalul silicoanelor

scris de L.M.
5 afisari

Autoritatile sanitare franceze vor cere pana la sfarsitul acestei saptamani unui numar de 30.000 de femei purtatoare de proteze mamare din silicon de tipul PIP (Poly implants prothèses) sa isi scoata aceste implanturi.

Scandalul silicoanelor

Inainte ca aceasta saptamana sa se incheie, autoritatile vor cere tuturor femeilor purtatoare de proteze mamare de tipul PIP sa isi scoata aceste implanturi: protezele lor sunt fabricate pe baza unui gel care nu este conform, pot sa se sparga si sa provoace, pe langa inflamatii, anumite tipuri de cancer„, se afirma intr-un articol postat, marti, pe site-ul publicatiei franceze Libération.

Opt cazuri de cancer au fost semnalate la pacientele cu implanturi de tipul PIP, a anuntat, pe 15 decembrie, profesorul Jean-Yves Grall, un expert din ministerul Sanatatii francez. Dintre cele opt cazuri raportate, cinci au fost de cancer mamar (adenocarcinom), unul a fost de limfom mamar (pacienta a decedat deja), un caz de limfom amigdalian si un caz de leucemie, a precizat profesorul Grall.

Guvernul a confirmat informatia potrivit careia va anunta pana la sfarsitul saptamanii planul sau de actiune in legatura cu aceste implanturi. „Urgenta noastra este sa le facem pe toate acele femei care au proteze de tipul PIP sa se intoarca la chirurgii care le-au operat„, a declarat Valérie Pécresse, purtatoarea de cuvant a guvernului francez, intr-un interviu acordat cotidianului Libération.

Cine va plati pentru aceste operatii?Daca este vorba de o urgenta sanitara si de o chestiune de sanatate publica, atunci noul set de operatii va fi platit din contributiile sociale„, a precizat Valérie Pécresse. Justitia franceza, care a primit peste 2.000 de plangeri din partea purtatoarelor de proteze mamare de tipul PIP, a demarat deja o procedura de informare judiciara, pentru „vatamari fizice si ucidere involuntara”.

Si in Marea Britanie 50.000 de femei au aflat cu stupoare ca implanturile mamare pe care si le-au facut in urma cu ani de zile sunt cancerigene.

O femeie a murit deja, asa ca medicii le sfatuiesc pe paciente sa-si scoata de urgenta aceste proteze. Pana atunci autoritatile franceze i-au dat in judecata pe producatori pentru ucidere din culpa.

Peste 30.000 de femei din Franta au in acest moment implanturi mamare cu silicon industrial de tipul P.I.P, cele mai ieftine de pe piata. Autoritatile au dat alarma dupa ce au descoperit opt cazuri de cancer la pacientele cu asemenea proteze. Una dintre ele a murit din cauza unul cancer limfatic, iar medicii care au incercat sa o trateze, sustin ca de vina au fost implanturile mamare.

Fabrica unde au fost produse respectivele proteze a fost inchisa inca de anul trecut, cand s-a descoperit ca protezele sunt umplute cu un silicon folosit in industrie, la fabricarea computerelor, componentelor electronice si saltelelor. Justitia franceza a primit deja peste 2.000 de plangeri din partea pacientelor si a demarat o procedura pentru „vatamare corporala si ucidere din culpa.”

Guvernul de la Paris ia in calcul ipoteza ca toate cheltuielile legate de eventuale operatii de schimbare a protezelor mamare, sa fie acoperite de asigurari. Pana una alta, implanturile produse in Franta au ajuns si in Marea Britanie si Spania, la peste 50.000 de femei. 30 dintre ele au dat in judecata clinicile unde s-au operat, desi comisia britanica de control sustine ca nu a gasit dovezi, care sa lege direct implanturile defectuoase, de cazurile de cancer.

1 comentariu

Ucigasul-dr renert gadi 23-12-2011 - 21:30

Ati auzit despre pacienta doctorului renert gadi care a murit dupa o operatie cu implant de silicon??
Dece nu se vb despre asta? se fie lumea mai atenta!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult