Acasa MagazinLumea femeilor Studentele din România sunt hărţuite sexual

Studentele din România sunt hărţuite sexual

scris de L.M.
30 afisari

Chestionare anonime, completate în 42 de universităţi din ţară, arată că una din două studente sunt hărţuite sexual.
studente agresiuni sexualeLa Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, conferențiarul Dumitru Păcuraru, în vârstă de 51 de ani, se dezbrăca anul trecut în fața unei studente. I-a spus că nu va promova niciodată la materia lui, dacă nu îi cedează și a amenințat-o cu moartea, în cazul în care spune ceva. Profesorul „patul sau patrul” se află acum în arest la domiciliu. Este cel mai cunoscut caz de hărțuire sexuală.

În Univeristatea București, respondenții au reclamat insistenţe, urmăriri, ciupituri sau mângâieri și chiar expunerea indecentă a unor părti sexuale. Rectorul universităţii spune că asteaptă și în scris reclamații concrete.

14 cursanți au reclamat mângâieri și atingeri nedorite. Două persoane s-au plâns de amenintări și condiţionări ale unor evaluări academice de favoruri sexuale.

Studiul arată că agresorii sunt din rândul studenților, profesorilor, personalului administrativ sau din conducerea instituției. Zeci de sesizări au transmis prin intermediul chestionarelor și persoane din Universitatea Babeș Bolyai, ASE și Academia de Poliție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult