Acasa MagazinLumea femeilor Sunt romancele cele mai frumoase?

Sunt romancele cele mai frumoase?

scris de Ziua Veche
61 afisari

Dintotdeauna, cred :), cam de pe cand am capatat un nume ca popor, s-o fi spus despre romance ca sunt femei frumoase. Dar ca isteria iscata in anii 90, foarte asemanatoare cu cea de tip sud-american, parca alta n-a mai fost. Atunci, tot romanul patriot, a carui cea mai vestica experienta de viata era fireste excursia pana la Timisoara, declara cunoscator „tot romancele sunt cele mai frumoase femei„.

Inainte de 90, parerile care se limitau exclusiv la infatisare, apartineau majoritar fie italienilor care invadau plajele vara, incarcati cu ciorapi pentru troc, dar sa nu uitam ca „macaronarii” sau „broscarii”  zice-se ca erau tare priceputi la minciunele :), fie studentilor mai aramii ori mai musulmani, pentru care albeata pielii, nasul ne-borcanat si buzele nesiliconate la acea vreme, ori lipsa higeabului (vesmantul islamic) reprezentau suprema frumusete. Fireste ca si romanii se exprimau elogios la adresa co-nationalelor: „vin astia si ne fura femeile cele mai frumoase!”, dar nu-i foarte sigur ce exprima de fapt aceasta parere. Dar sa revenim la anii 90, cand mandria nationala in Venezuela, de exemplu, era pe deplin justificata de castigarea repetata a titlurilor de Miss Universe, iar in Romania, dintre ale carei locuitoare nu se clasase vreuna macar in top 10, mitomania nationala atingea cote hilare. intr-o discutie pe tema mitului frumusetii romancelor, adevar sau baliverne, un amic mi-a amintit ca la vremea aceea aparuse chiar si un filmulet „Ce ar fi lumea fara Romania?” in care se sustinea nici mai mult, nici mai putin ca romancele sunt cele mai frumoase femei din lume. si dovada era nimeni alta decat… Nicoleta Luciu. si, vorba lui, cu cat simt patriotic trebuie sa fii inzestrat sa afirmi ca femeile din tara ta sunt cele mai norocoase rezultate ale loteriei genetice? Sigur ca, asa cum pentru fiecare mama copilul ei este cel mai frumos si mai destept, si pentru barbati, aleasa ar trebui sa fie la fel, dar in ambele cazuri vorbim de ochii indragostiti. Pe cand ochii neimpaienjeniti de iubire ori dorinta  vad sau ar trebui sa poata vedea realitatea ne-edulcorata. La intrebarea din titlu eu as raspunde astfel: unele romance sunt doar frumoase (si sunt pline publicatiile de nuri etalati la alegere, ori cluburile, de despuiate), altele sunt integral frumoase, si nu se afla neaparat in lumina reflectoarelor, iar restul, au fiecare sanse si mijloace sa compenseze zgarcenia ursitoarelor cu darurile fizice. Altfel, nu mai intelege nimeni nimic. Sa crezi ca romancele sunt cele mai frumoase femei si sa faci o reclama ca asta? „Nu exista femei urate, ci doar barbati care n-au baut destul!” 

0 comentariu

jan dinu 28-09-2010 - 15:11

Al draku de grecotei fanariot !
JD-USA

urbos 28-09-2010 - 15:31

Vierme, iar ai iesit dintre hemoroizii putrezi ai dementului de la Cotroceni? Mars inapoi scarbosenie. O sa-i mananci betivului hoitul curand vierme.

jan dinu 28-09-2010 - 19:47

Cine-i apara pe – Patriciu – Crina …
Urbos – Sobru – ???!!!
Ce serviciu le face acestora !!..-:))))
JD-USA

Haritina Crăiță 29-09-2010 - 09:14

Am apreciat si inca apreciez faptul ca va meritati numele „Tariceanu” pentru ca ati reusit sa fiti „tare” in pozitia de Premier, reusint sa nu cedati in fata presiunilor lui Traian Basescu care v-a vrut demis sau demisionar.
Tot respectul meu pentru guvernarea de care sunteti responsabil.
Nu impartasesc insa punctul dumneavoastra de vedere in ceea ce priveste componenta Guvernului din umbra.
Pentru mine, de exemplu doamna Mariana Campeanu, pe care o stimez, a devenit cunoscuta atunci cand ati numit-o ministru. Si tot de atunci i-a crescut si notorietatea prin aparitia in mass-mesia. Asa incat, uneori, desi esti bun, trebuie sa fii numit intr-o functie, chiar si de ministru, ca sa te cunoasca o „majoritate”.ASta daca „majoritatea” si punctul ei de vedere conteaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult