Acasa MagazinLumea femeilor Un alt fel de Sfant Valentin

Un alt fel de Sfant Valentin

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Eram luni la o cafenea de fite, doar pentru ca acolo urma sa ma intalnesc cu o politiciana. Am ajuns mai devreme cu vreo jumatate de ora, pe care am petrecut-o ascultand fara efort conversatia unui grup de trei blonde coafate la acelasi stilist si purtatoare de silicoane puse evident de acelasi chirurg. Despre ce? Despre ce-au primit cu o zi in urma, de Sfantul Valentin, de la perechile lor. 

„Gigi al meu, incepe blonda numarul 1 – la care cea din dreapta ei izbucneste in ras – „Hai, ma lesi, anul trecut, era al meu!” – mi-a dat ieri inelul asta cu zamfir! (nu va mint!), „si tu mai taci din gura, ca de-aia te-a lasat!” a conchis posesoarea inelului. Blonda 2 n-a replicat. Au studiat ele inelul cu „zamfir”, dupa care numarul 2, fosta iubita a lui Gigi, se intelege, nici una, nici doua, isi trage in sus pe picior fusta si arata banda adeziva a ciorapului plina de …”cristale Sfarofschi”. Iar? Da, oricat ar parea de incredibil, nu mint. Dar poate vorbea cu „f”. „Si chilotii, si sutienul sunt la fel” zice ea, tragand la loc fusta dupa ce blonda numarul 1 pipaise putin invidioasa pietricelele. „Costi mi le-a adus de la Milano. Doua mii de euro scria pe eticheta.” Foarte tare acest Costi. Mai ramasese sa aflam cu totii ce primise blonda numarul 3. „Zi, fata, tie ce ti-a luat?”, intreaba cea cu lenjeria pretioasa.

Lovitura

„Un spanac.” Eram chiar dezamagita. Dar ea scoate din geanta o cheie de masina. 1 si 2 s-au inverzit instant de invidie, ca spanacul. „Zamfirul” palise brusc, iar cei 2000 de euro era clar ca nu acopereau nici costul unei roti de la bijuteria sport care pornea cu cheia de pe masa. „Ciobi e un domn” si 3 a luat cana de cafea din care a sorbit sonor, ca o doamna, cu degetul mic ridicat. „Hmm, un domn…”, a murmurat numarul 1, cu privirea pierduta in gol. Daca as fi fost Gigi, as fi simtit pe loc cum deveneam istorie. La faza asta blonda cu masina a iesit brusc din postura de doamna si i-a trantit-o scurt: „Daca te bagi, te omor.” De aici n-am mai putut urmari discutia pentru ca a sosit la intalnire personajul despre care va spuneam la inceput. Dupa vreo doua ore am plecat si cu povestea ei despre ce facuse de Sfantul Valentin. Imaginati-v-o va rog vorbind: „Barbatii ofteaza adanc si mai trec in calendarul cadourilor si al comportarii ireprosabile inca o zi pe langa toate celelate aniversari: patru ani, trei saptamani, doua zile si 8 ore de la prima intalnire. Nu stiu cat de la prima cearta si prima impacare. Ziua de nastere, onomastica, ziua cand trebuie sa fie mos sau iepuras darnic. Ziua in care te-a cerut, ziua in care v-ati luat, ziua in care i-ai spus ca va fi tata, ziua femeii, ziua mamicilor, ziua piticilor si tot asa. Iti dai seama? Si daca cumva uita vreuna, sa te tii reprosuri, sanctiuni si boticuri lungi de suparare. De dragul celor care isi amintesc de toate zilele cu semnificatie si nici in rest nu se comporta prea diferit, eu le-as indemna pe femei sa transforme ziua de Sfantul Valentin intr-una care sa poarte numele lui. Si daca au a-i multumi pentru ceva, iar pentru asta nu trebuie sa scormoneasca prea adanc in memorie, atunci pot sa-i faca surpriza de-a gasi langa cafeaua de dimineata un biletel pe care scrie „Azi, pentru mine, este ziua ta, iubitule”. Si seria surprizelor mici, necostisitoare, dar cu risipa de imaginatie si dragoste, sa continue cu promisiuni tentante risipite de-a lungul zilei si sa se incheie cum ii trece fiecareia prin cap sa-l surprinda mai placut. Ca sa parafrazez o expresie misogina, cum ca si femeile ar fi oameni, si barbatii sunt oameni, nu-i asa? Eu am facut asta, recunosc, pentru prima data de 10 ani incoace: am oferit in loc sa astept doar sa primesc. Nu stii ce bucurie era pe capul lui. Toate femeile ar trebui sa faca asa, macar o data in an in afara de ziua lui.” Chiar are dreptate.   Un gand bun si pe curand.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult