Acasa MagazinLumea femeilor Vezi care alimentele îţi provoacă dureri de cap

Vezi care alimentele îţi provoacă dureri de cap

scris de A.B.
10 afisari

Poţi să ţii durerile de cap la distanţă dacă elimini din hrana zilnică alimentele care  conţin tiramidă, substanţă care provoacă migrenele. Iată câteva dintre produsele care îţi dau dureri de cap. 

dureri de cap

siri.com.ro

Brânza învechită este unul dintre alimentele care îţi poate provoca dureri de cap. Cu cât a trecut mai mult timp de la fabricarea ei, cu atât conţine mai multă tiramină. În cazul migrenelor persistente, trebuie evitată brânza gorgonzola, feta şi sortimentele cu mucegai sau cele elveţiene.

Potrivit ziare.com, conservanţii din carnea procesată şi sosul de soia sau chimicalele din alimente duc la migrene.

De asemenea, bananele sau nucile se află şi ele pe lista alimentelor care provoacă dureri de cap. Ambele conţin tiramină, substanţă care se găseşte şi în avocado, papaya, smochine şi prune.

Lista continuă cu cafeina şi alcoolul. Pe de-o parte, cafeina este adaugată în multe medicamente, deoarece contribuie la o absorbire mai rapidă a substanţelor active. Dacă vei consuma prea multă cafea, concomitent cu pastile, rişti să ai dureri de cap. Pe de altă parte, alcoolul duce la creşterea fluxului sanguin către creier, ducând astfel la deshidratare, cauzând implicit dureri de cap.

Pe de altă parte, specialiştii ne dezvăluie şi lista alimentelor care pot trata şi preveni durerile de cap.

Acizii graşi omega 3 sunt sănătoşi şi tratează migrenele. Se găsesc în somon, sardine, seminţe de in şi alte seminţe, nuci şi legume cu frunze verzi.

Alimentele bogate în apă şi magneziu, precum pepenele, castraveţii şi roşiile sunt indicate de asemenea în tratarea durerilor de cap.

Şi spanacul, care conţine riboflavină şi vitamina B, are capacitatea de a preveni migrenele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult