Acasa Magazin Mâncarea de la fast-food prostește

Mâncarea de la fast-food prostește

scris de Misu Andrei
133 Afisari

Șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și zaharuri devin mai proști, arată studiile, iar cercetătorii cred că este un bun indicator pentru riscurile asociate dietei occidentale.

Oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud au analizat rezultatele a zeci de studii făcute pe micile rozătoare. Ei au văzut că acest stil alimentar în primele etape ale vieții, importante pentru dezvoltare, conduce la o memorie mai slabă, un nivel mai mare de anxietate și la probleme cognitive. Iar aceste efecte se produc indiferent dacă este afectată sau nu și greutatea.

Studiul, care a a fost publicat în jurnalul Frontiers in Neuroscience, arată că dieta poate avea un impact mult mai important asupra sănătății și dezvoltării neurologice decât se credea până acum. Specialiștii au descoperit că o dietă bogată în calorii și grăsimi poate conduce la o memorie mai slabă, anxietate crescută și alte probleme cognitive.

În urma studiului, s-a observat că șoarecii hrăniți cu o dietă Occidentală în timpul primelor etape ale vieții, foarte importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate mai accentuată și funcții ale memoriei mai slabe, indiferent de greutatea lor.

De asemenea, s-a observat și un comportament asemănător dependenței. Șoarecii au crescut cu pofta pentru alimente pline de zahăr și grăsimi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult