Acasa Magazin Marea Britanie: Regina Elisabeta a II-a rămâne fără bani

Marea Britanie: Regina Elisabeta a II-a rămâne fără bani

scris de C.S.
3 afisari

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-ar putea confrunta, pentru prima dată în istorie, cu probleme financiare. Rezervele domeniului regal au atins un nou minim istoric, estimat la numai 1 milion de lire sterline.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are probleme financiare.

Cheltuielile au depăşit în asemenea măsură veniturile încât rezervele au scăzut de la 35 de milioane de lire în 2001 la doar 1 milion de lire în prezent, au afirmat membrii comisiei Camerei Comunelor din parlamentul de la Londra.

Palatul Buckingham şi Castelul Windsor ar avea nevoie urgentă de reparaţii. Angajaţii Casei Regale trebuie să adune în găleţi apa de ploaie pentru a proteja antichităţi şi opere de artă, în timp ce vechile boilere generează anual o notă de plată de 774.000 de lire sterline.

În aprilie 2012, vechiul mod de finanţare a cheltuielilor Casei Regale, inclusiv prin transferuri de la guvern, a fost schimbat, prin introducerea sistemului „Sovereign Grant„.

Sovereign Grant” reprezintă 15% din profitul net al companiei Crown Estate, formată din proprietăţile Coroanei şi administrată în beneficiul Trezoreriei, care primeşte cea mai mare parte a câştigurilor. Casa Regală a primit prin acest sistem 31 de milioane de lire pentru 2012-2013, dar a cheltuit cu 2,3 milioane de lire mai mult decât veniturile.

Forbes estimează averea personală a reginei Elisabeta a II-a la circa 500 de milioane de dolari, însă stilul de viaţă al acesteia depăşeşte cu mult posibilităţile financiare. Doar reşedinţa sa primară, Palatul Buckingham, este evaluată la aproximativ 5 miliarde de dolari.

8 comentarii

urbos 28-01-2014 - 17:44

Astia doar au furat, cat dracu sa tina si chestia asta?

salut 28-01-2014 - 21:23

Nasol sa fii regina. Mai bine un presedinte, sarac si cinstit. Daca ai fata desteapta -si consilier bun -, te imbogatesti cu 250 de hectare arabile peste noapte.

Pungescu Gazian 29-01-2014 - 03:06

lasa, nu-l mai ridica tu in slavi pe Basescu, cine stie ce ingrasaminte CHIMICE, sau inca mai rau niste PESTICIDE pune in brazda, parca aud ca otraveste apa freatica pe campul lui, si ca omoara albinele cu miile, plus vrabiile ce mananca gandacii deveniti astfel toxici, plus bufnitele ce mananca vrabiile!

ValVerde 29-01-2014 - 03:16

Si pisoii…pisoii care maninca bufnitele cind nu sunt atente.

Pungescu Gazian 29-01-2014 - 03:29

Asa e, nu m-am gandit sa zic „lantul trofic” ca sa fie mai clar, dar cred ca Salut stie ca eu stiu, si stie ca eu stiu ca el stie ca eu stiu, si deci nu poate cade in greseala, si nici nu poate pretinde ca nici nu i-a trecut prin cap.

ValVerde 29-01-2014 - 06:32

Oh, dar te inseli !
Salut nu stie nimic, chiar daca nimicul il plezneste peste ochi.

Asa ca pentru a evita confuziile ar trebui sa-l pleznesti tu primul si sa nu lasi nimic la latitudinea lui pentru ca incurca mereu latitudinea cu longitudinea.

ValVerde 29-01-2014 - 03:18

O fi luat si ea ceva imprumuturi ipotecare de la banci, si pe criza asta nu le mai poate plati…las’ ca ii si cam place sa traga la masea….

Pungescu Gazian 29-01-2014 - 04:18

se vede de la mile distanta ca esti ca si de prin america sau cine stie ce tara napastuita si poate chiar ajunsa desuchiata ca Franta pentru ca nu are rege de atata amar de ani, sau macar sa faca parte din The Commonwealth, dar nu e vina ta, asa este cultura locului fara valori ce tintesc spre eternitate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult