Acasa Magazin Mesaje de avertizare pe fiecare țigară

Mesaje de avertizare pe fiecare țigară

scris de Misu Andrei
84 Afisari

Mesajele de avertizare cu privire la riscurile pentru sănătate ale fumatului vor fi, de acum, afișate pe fiecare țigară în parte. Prima țară care va implementa asta este Canada, care va afișa mesajele în franceză și în engleză.

FOTO Health Canada

 

„Fumul de tutun dăunează copiilor”, „Țigările provoacă leucemie”, „Otravă în fiecare pufăit”, sunt doar câteva dintre mesajele care vor fi scrise pe fiecare țigară în parte, dintr-un pachet. Acestea vor fi scrise în franceză și engleză, iar Canada este prima țară care face acest lucru.

Noile reglementări privind aspectul, ambalarea și etichetarea produselor din tutun vor face parte din eforturile continue ale Guvernului Canadei de a ajuta adulții fumători să renunțe la fumat, de a proteja tinerii și persoanele care nu consumă tutun de dependența de nicotină și de a reduce și mai mult atractivitatea tutunului”, au declarat oficialii canadieni din domeniul sănătății într-un comunicat de presă.

Etichetele de pe fiecare țigară în parte vor face „practic imposibilă” evitarea avertismentelor de către fumători, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Noua cerință este „o măsură care creează un precedent mondial și care va ajunge la fiecare persoană care fumează la fiecare fum”, a declarat Rob Cunningham, analist principal de politici la Societatea Canadiană de Cancer.

Reglementarea face parte din obiectivul țării de a reduce consumul de tutun la nivel național la mai puțin de 5% până în 2035, scrie CNN.

Acesta va fi însoțit de alte măsuri menite să reducă numărul de fumători din țară, inclusiv întărirea mesajelor de sănătate pe pachetele produselor din tutun, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din Canada și este principala cauză de boală și de deces prematur care poate fi prevenită în țară”, a declarat ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos, într-un comunicat. „Guvernul nostru folosește toate instrumentele bazate pe dovezi pe care le avem la dispoziție pentru a ajuta la protejarea sănătății canadienilor, în special a tinerilor”, se mai arată în document.

Noile reguli intră în vigoare la 1 august, dar vor fi puse în aplicare în etape: Comercianții cu amănuntul care vând pachete de produse din tutun vor trebui să prezinte noile avertismente până la sfârșitul lunii aprilie 2024. țigările king-size vor prezenta mai întâi avertismentele individuale până la sfârșitul lunii iulie 2024, urmate de țigările de dimensiuni normale și de alte produse până la sfârșitul lunii aprilie 2025, se arată în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS