Acasa Magazin O navă de croazieră a salvat 24 de cubanezi în derivă

O navă de croazieră a salvat 24 de cubanezi în derivă

scris de C.S.
0 afisari

Autorităţile locale din Insulele Cayman au transmis că 24 de emigranţi cubanezi au fost salvaţi din apele oceanului de echipajul unui vapor de croazieră american.

Cubanezii pluteau în derivă de câteva zile.

Potivit comunicatului oficial remis joi presei şi preluat de AP, 23 de bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi ulterior de autorităţile vamale. Ei vor fi expulzaţi în Cuba, potrivit unui acord bilateral semnat de Londra şi Havana.

Reprezentanţii companiei Carnival Cruise Lines au declarat că una dintre navele sale (Carnival Paradise) a salvat grupul de emigranţi. Barca în care aceştia se aflau plutea în derivă de zile bune în zona Caraibelor.

Urcaţi la bordul pachebotului, emigranţii au primit hrană, apă şi haine uscate. Ei au fost debarcaţi în următorul port din itinerariul croazierei, Grand Cayman.

Carnival Paradise efectuaează în zonă croaziere de cinci zile, cu plecare din portul Tampa, din Florida. O astfel de operaţiunea de salvare este destul de rară,  având în vedere că numeroasele vase de croazieră care tranzitează în mod frecvent zona se feresc să primească la bord asemenea pasageri, preferând să ignore semnalele lor de ajutor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult