Acasa Magazin Oscar Pistorius, doar cinci ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale

Oscar Pistorius, doar cinci ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale

scris de A.P.
1 afisari

Oscar Pistorius a fost condamnat, marți, la cinci ani închisoare cu executare. Campionul paralimpic a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în 2013.

Câți ani de închisoare a primit Oscar Pistorius.

Câți ani de închisoare a primit Oscar Pistorius.

Atletul sud-african a fost condamnat la o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare”, după ce a fost găsit vinovat de omucidere involuntară.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Magistratul a ţinut să precizeze că, în Africa de Sud, există închisori care pot primi deţinuţi cu nevoi speciale, aşa cum este cazul lui Oscar Pistorius, care are proteze la ambele picioare.

În timpul procesului, avocatul apărării a subliniat faptul că fostul sportiv nu s-ar putea descurca într-un penitenciar, din cauza handicapului său.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 ani, a împușcat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era împreună de 3 luni, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a susținut tot timpul că a confundat-o cu un hoț care a pătruns în casă în toiul nopții, atunci când a împușcat-o mortal pe prietena sa, prin ușa închisă a toaletei.

Pistorius a scăpat de acuzația mult mai gravă de crimă cu premeditare, care i-ar fi putut aduce o condamnare pe viață.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult