Acasa Magazin Părinţii elevilor chiulangii riscă amenzi usturătoare

Părinţii elevilor chiulangii riscă amenzi usturătoare

scris de Misu Andrei
69 Afisari

Părinţii elevilor din Iaşi trebuie să fie mult mai atenţi când vine vorba despre prezenţa tinerilor la orele de curs. Municipalitatea a luat măsuri pentru a combate absentismul iar aceştia se pot alege cu amenzi considerabile.Concret, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a semnat o dispoziţie prin care a însărcinat în jur de 50 de poliţişti locali să ia măsuri în cee 74 de unităţi de învăţământ din Iaşi, pentru constatarea şi aplicarea amenzilor contravenţionale prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale.

Ce sancţiuni riscă părinţii elevilor cu absenţe

Conform Legii Educaţiei, constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzilor contravenţionale se fac de către persoanele împuternicite de primar, la sesizarea consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ.

Această lege prevede că părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu. Astfel, părinţii elevilor sau tutorele legal poate fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 100 şi 1.000 de lei sau cu muncă echivalentă în folosul comunităţii.

Astfel, când un elev are un număr nejustificat de absenţe, iar părinţii nu iau măsurile necesare pentru a rezolva situaţia, profesorii pot sesiza poliţiştii locali, care vor lua legătura cu părinţii sau tutorii legai.

Ce spun autorităţile locale despre acest demers

Autorităţile locale încurajează cadrele didactice să ia măsurile necesare. Totodată, părinţii sunt îndemnaţi să aibă mare grijă la situaţia şcolară a elevilor.

,,Sunt profund îngrijorat de fenomenul absenteismului şcolar în municipiul Iaşi, ca şi de mult prea numeroase cazuri petrecute în ultima vreme în ţară, de consum şi trafic de droguri, de violenţă între elevi sau de agresiuni asupra cadrelor didactice. Având în vedere pârghiile legale, am decis să iau măsuri concrete pentru a preveni şi combate absenteismul şcolar, în parteneriat cu unităţile de învăţământ preuniversitar şi cu Poliţia Locală“, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

1 comentariu

Oana 12-04-2023 - 17:31

Este o chestie foarte buna ca parintele sa plateasca pentru ca copilul nu merge la scoala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS