Acasa Magazin Primarul din New York a ucis o marmotă celebră

Primarul din New York a ucis o marmotă celebră

scris de D.P.
6 afisari

Primarul oraşului New York este acuzat de moartea unei marmote care a decedat în urma unor „răni interne grave”. Bill de Blasio l-ar fi ucis pe Chuck, celebrul protagonist al festivității anuale „Groundhog Day” („Ziua marmotei/cârtiței”).

Chuck, celebrul protagonist al festivității anuale "Groundhog Day".

Chuck, celebrul protagonist al festivității anuale „Groundhog Day”.

Potrivit tradiției americane, dacă marmota îşi vede umbra atunci când iese din vizuina sa, iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu îşi vede umbra, atunci primăvara va sosi devreme în acel an.

Pe 2 februarie, micuţul rozător a căzut pe sol, fiind scăpat din mâini de primarul din New York, care are o înălţime de 1 metru şi 95 de centimetri.

Marmota Chuck a murit o săptămână mai târziu în urma unor „răni interne grave”, a anunţat, joi, The New York Post. Potrivit acestui cotidian, directorii de la Grădina Zoologică din Staten Island – subvenţionată în procent de 50% de către primăria newyorkeză – a ascuns adevărul, spunând presei că marmota a murit din cauze naturale.

„Nu eram la curent cu moartea marmotei Chuck, dar suntem dezolaţi de această pierdere”, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei, citat de aceeaşi publicaţie.

„Primul scandal al administraţiei de Blasio”, a declarat, amuzat, un internaut, joi, pe contul său de Twitter. „Primarul are mâinile pătate cu sângele unei marmote”, scria un alt internaut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult