Acasa Magazin Prognoza meteo pentru luna mai

Prognoza meteo pentru luna mai

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie pentru luna mai (următoarele patru săptămâni).

Este vorba despre media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 1 – 8 mai

Estimările pentru săptămâna în curs arată că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele întracarpatice.

Săptămâna 8 – 15 mai

Și în cea de-a doua săptămână din mai temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

„Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 15 – 22 mai

Abia în cea de-a treia săptămână a lunii mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

„Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, precizează ANM.

Săptămâna 22 – 29 mai

În ultima săptămână a lunii mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.„Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, arată ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS