Acasa Magazin Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate Blue Flag

Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate Blue Flag

scris de Misu Andrei
130 Afisari

Un număr de şase plaje din staţiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate „Blue Flag”, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi turismului (MEAT).

foto: facebook/Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

„România este prezentă şi în acest an pe harta mondială «Blue Flag»! Eticheta de calitate de a fost acordată următoarelor 6 plaje: Vega Vintage, din staţiunea Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia, din Năvodari, Citadel şi Azur, aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View, care îşi aşteaptă turiştii în Olimp. O noutate faţă de sezonul trecut este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului şi siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida şi obţine eticheta «Blue Flag», în 2024”, se precizează într-un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres. 

Programul „Blue Flag” („Steagul Albastru”) a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

„Blue Flag” se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic.

Ministerului Turismului, împreună cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie – CCDG, membru cu drepturi depline al FEE, a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004.

Potrivit sursei citate, printre avantajele programului se numără: deţinerea unui simbol ecologic (etichetă ecologică), vizibil şi recunoscut la nivel internaţional, posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei, atragerea turiştilor străini care caută cu predilecţie aceste plaje, „Blue Flag” bucurându-se de o largă recunoaştere internaţională.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS