Acasa Magazin Scandal la Hollywood: Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi sexist

Scandal la Hollywood: Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi sexist

scris de C.S.
11 afisari

Meryl Streep a stârnit un mic scandal mediatic la gala de decernare a premiilor National Board of Review Awards, caracterizându-l pe celebrul Walt Disney drept antisemit și bigot.

Meryl Streep a șocat, acuzându-l pe Walt Disney de rasism și bigotism. (foto: Mediafax)

Declarația controversată a fost făcută cu prilejul recompensării artistei britanice Emma Thompson, la categoria cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul lui P.L. Travers, creatoarea cărții pentru copii „Mary Poppins„, din pelicula „Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii”.

Filmul urmăreşte modul în care Walt Disney, interpretat de Tom Hanks, a ajuns să ecranizeze celebra carte pentru copii, după ce, iniţial, s-a lovit de împotrivirea autoarei.

Disney, care a adus bucurie, după cum ştim, în viaţa a miliarde de oameni a fost probabil rasist (…) sau a avut anumite înclinaţii rasiste. El a format şi a susţinut un grup de lobby antisemit din industrie. Şi a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist, a mărturisit Meryl Streep.

Aceasta şi-a exemplificat afirmaţiile citând dintr-o scrisoare din 1938 a lui Walt Disney, adresată unei tinere din Arkansas, care dorea să participe la un program de formare în domeniul creării desenelor animate: „Femeile nu au nicio contribuţie creativă în legătură cu pregătirea desenelor animate pentru proiectarea pe marele ecran, deoarece această sarcină este realizată în întregime de tineri. Din acest motiv, fetele nu sunt luate în considerare pentru şcoala de pregătire”.

Meryl Streep susține că a ales să-l critice pe Disney, „ca omagiu faţă de Emma Thompson, o feministă convinsă (…), ca şi mine!”.

7 comentarii

urbos 09-01-2014 - 14:04

Si tie cat ti-o fi dat lobby-ul ji danesc?

Antibasistul 09-01-2014 - 14:42

În SUA FARA PLATA NU SE FACE NIMIC.

UnUL 09-01-2014 - 15:44

Numai în SUA ?

UnUL 09-01-2014 - 15:45

La noi nici cu plată nu se prea face.

Antibasistul 09-01-2014 - 16:35

CORUPȚIA BASISTA E ENORMA!

Antibasistul 09-01-2014 - 16:36

IN ROMANIA!

pathfinder 09-01-2014 - 16:37

Huhuleeeeee

Titlul articolului este:
„Scandal la Hollywood: Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi sexist”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult