Acasa Magazin Scrisoarea unui profesor grevist către elevi – Nu este pentru nimeni o plăcere să stea în cancelarie degeaba, să nu fie plătit și să fie arătat cu degetul de societate.

Scrisoarea unui profesor grevist către elevi – Nu este pentru nimeni o plăcere să stea în cancelarie degeaba, să nu fie plătit și să fie arătat cu degetul de societate.

scris de Misu Andrei
93 Afisari

Dragi elevi,

Vă scriu această scrisoare în speranța că veți înțelege necesitatea și importanța grevei din educație.

Efectele nepăsării în educație se simt atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu și lung. De aceea protestez: pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ în care am intrat în urmă cu aproape 2 ani și care mi-a adus cele mai multe bucurii, dar și cele mai mari dezamăgiri…

Bucuriile au venit, evident, de la voi, de la elevi. De aceea voi sunteți singurii în fața cărora am simțit nevoia să justific situația actuală.

În primul rând, doresc să vă asigur că tot ceea ce am pierdut în aceste zile de grevă vom recupera. Nu voi lăsa nimic din ceea ce este important pentru voi din programă să nu ajungă în caietele și în mințile voastre.

Contrar opiniilor pe care unii oameni cu influență din mass-media le au, contrar a ceea ce societatea încearcă să vă transmită, profesorii din grevă nu au uitat de voi. Le pasă de voi, le e dor de lecțiile cu voi, le e dor să își desfășoare activitatea în bune condiții.

Nu este pentru nimeni o plăcere să stea în cancelarie degeaba, să nu fie plătit și să fie arătat cu degetul de societate. Pentru un viitor mai bun al educației, însă, trebuie să facem unele sacrificii.

Cred, cu tărie, că doar trăgând un semnal de alarmă veți avea șansa să fiți elevi într-un sistem educațional competent, profesionist, care să vă ajute să vă dezvoltați din punct de vedere intelectual și să vă îndrume în viitoarele cariere. Este necesar să adaptăm și educația la cerințele moderne ale societății, să îmbunătățim sistemul educațional pentru generațiile actuale și viitoare de copii.

În al doilea rând, vă rog să îi ajutați și pe părinții voștri să înțeleagă și să se solidarizeze cu profesorii. Viitorul stă în mâinile voastre, iar un viitor mai bun al societății înseamnă un viitor mai bun și al lor.

Nu dorește nimeni să trăiască într-o țară cu medici slab pregătiți, cu avocați indiferenți, ingineri slab instruiți, mecanici, economiști, instalatori lipsiți de profesionalism. Este dorința fiecărui părinte să asigure un viitor mai bun pentru copilul său. Iar un viitor mai bun fără un sistem educațional mai bun nu are cum să existe.

Frâul țării va fi, curând, în mâinile voastre. Va trebui, așadar, să fiți bine pregătiți pentru preluarea puterii. Ce exemplu v-am da dacă am fi mereu cu capul plecat, nu ne-am spune punctul de vedere și nu ne-am apăra drepturile?…

Puterea politică actuală asta dorește. Însă trebuie să demonstrăm că nu suntem supuși unui sistem politic corupt, care dorește să formeze oameni care tac și execută ordinele lor. Pentru o mai bună funcționare a țării, pentru un viitor mai sigur, mai bun, mai liniștit, pentru un sistem medical pus la punct, pentru un confort financiar al tuturor categoriilor sociale trebuie să avem oameni bine educați.

Vă rog, așadar, să fiți solidari cu profesorii care nu intră la ore. Vă rog să îi susțineți, să le înțelegeți nevoile și supărările, să aveți răbdare și să sperați, alături de ei, că lucrurile se vor schimba în bine.

Text apărut pe pagina de Facebook – Jurnalul unui profesor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS