Acasa Magazin Topul celor mai puternici 100 de oameni din lume. Putin, pe primul loc

Topul celor mai puternici 100 de oameni din lume. Putin, pe primul loc

scris de A.H.
7 afisari

Topul celor mai puternici 100 de oameni din lume este condus de președintele rus Vladimir Putin, pentru al doilea an consecutiv. Clasamentul e alcătuit de revista americană Forbes.

Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume.

Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume.

Putin l-a surclasat pe președintele SUA, Barack Obama, situat pe doi, și şi-a consolidat poziţia de lider, după ce a anexat Crimeea în martie, a orchestrat conflictul în Ucraina, a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru construcţia unui oleoduct.

Președintele chinez Xi Jinping, care va mai rămâne la conducerea țării încă zece ani, în cursul cărora imperiul ar urma să eclipseze statele Unite, se clasează pe locul al treilea.

Papa Francisc se regăsește pe locul al patrulea, iar cancelarul german Angela Merkel pe locul al cincilea.

Liderul autoproclamat al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, apare pentru prima dată în top. El a preluat din 2010 conducerea jihadiştilor din gruparea cu accente teroriste care controlează teritorii importante din Irak şi Siria și se află pe locul 54.

Doar nouă femei se află în topul celor mai influente 100 de personalităţi, care include 26 de americani şi 19 persoane originare din Asia, dintre care şase din China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult