Acasa MultimediaFilm ZV Dezvăluiri despre Opus Dei (video)

Dezvăluiri despre Opus Dei (video)

scris de Z.V.
188 Afisari

Opus Dei, cunoscută şi ca Lucrarea lui Dumnezeu este o organizaţie din interiorul Bisericii Catolice. Scopul declarat al acestei organizaţii este de a contribui la munca de evanghelizare a Bisericii, răspândind chemarea universală la sfinţenie în viaţa de zi cu zi.

Majoritatea membrilor săi sunt laici, iar preoţii se află în subordonarea unui prelat numit de către Papă. Fondată în Spania în 1928 de preotul catholic St. Josemaria Escriva, Opus Dei a fost aprobat de către Papa Pius al XII-lea în 1950.

În 1982, în urma deciziei Papei Ioan Paul al II-lea, Biserica Catolică a transformat ordinul într-o prelatură personală. În 2009, prelatura număra aproape 90.000 de membri, din care aproape 2.000 de preoţi. Aproape 70% din membrii Opus Dei duc vieţi private, supuse legilor creştine, iar restul de 30% sunt celibatari care locuiesc în centrele Opus Dei.

Ordinul a fost descris ca fiind extrem de controversat, criticile împotriva lui fiind la adresa secretomaniei care îl caracterizează, metodelor de recrutare, a regulilor stricte la care sunt supuşi membrii săi, a practicilor de mortificare. Opus Dei a fost acuzat că membrii săi au o orientare politică de dreapta şi că au participat la guvernarea lui Franco din Spania până în 1978.

În ultimii ani, Opus Dei a căpătat o notorietate mare datorită “Codului lui DaVinci”, al lui Dan Brown, unde a fost descries ca un ordin malefic. Acest film documentar încearcă să treacă dincolo de legendele create în jurul Opus Dei şi să ne ofere o altfel de perspectivă asupra acestui ordin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS