VIDEO cu libienii care încearcă să îl salveze pe ambasadorul SUA | Ziua Veche
Acasa MultimediaFilm ZV Înregistrare VIDEO cu libienii care încearcă să îl salveze pe ambasadorul american

Înregistrare VIDEO cu libienii care încearcă să îl salveze pe ambasadorul american

scris de Z.V.
0 afisari

O înregistrare video ce a apărut duminică prezintă mulţimea care scoate corpul imobil al ambasadorului american în Libia Christopher Stevens pe o fereastră a consulatului din Benghazi, după ce acesta a fost atacat de militanţi islamişti, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Înregistrare realizată de un amator prezintă o fereastră înaltă şi îngustă care pare aceeaşi pe care au descris-o martorii oculari ca fiind locul prin care a fost scos ambasadorul.

Martorii au declarat că locuitorii au forţat fereastra şi l-au găsit pe Stevens, pe care l-au scos afară şi l-au dus la spital. În înregistrare, nimeni nu spune nimic care să indice rea-voinţă.

„Vă jur, este mort”, se aude un libian care îl examinează. „Scoate-l afară, omule! Scoate-l afară”, spune altul.

„Bărbatul este viu. Daţi-vă la o parte”, strigă alţii. „Scoate-l afară, omule”. „Mişcaţi-vă, mişcaţi-vă, este în viaţă!”, se aude ulterior. „Viu, viu! Allah este mare”, scandează mulţimea, în timp ce cineva cere ca Stevens să fie dus la o maşină.

Ambasadorul a fost dus la spital, unde un medic a încercat să îl resusciteze, dar acesta ar fi fost deja mort când a ajuns.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult