Ziua Armatei Romaniei - Retragere cu torte | Ziua Veche
Acasa MultimediaFilm ZV Ziua Armatei Romaniei – Retragere cu torte (video)

Ziua Armatei Romaniei – Retragere cu torte (video)

scris de Z.V.
1 afisari

Aproximativ 300 de militari de la Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” si Brigada 1 Mecanizata „Argedava” au participat la ceremonia retragerilor cu torte din Bucuresti cu prilejul Zilei Armatei Romaniei.
Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare. De asemenea, aceste comemorări pot fi organizate la împlinirea unui număr de ani de la desfăşurarea unor evenimente urmate de martiraje, mari sacrificii individuale sau colective. Ele au menirea evocării celor prezenţi, a trecutului de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.
Ceremonia retragerii cu torţe poate fi privită ca o pioasă şi înălţătoare pomenire pentru cei prezenţi a imaginii celor morţi pentru împlinirea unor idealuri sfinte.
Retragerea cu torţe, flăcările strălucitoare ale acestora, sunt o pioasă reculegere lăsând celor prezenţi posibilitatea zborului gândului şi recunoştinţei spre lumea celor care s-au dăruit atât de generos pentru pământul şi patria lor.
Retragerea cu torţe se organizează în garnizoane în serile unor zile festive, dar şi cu alte ocazii. Ea se desfăşoară numai cu aprobarea Şefului Statului Major General şi se organizează de către comandantul garnizoanei, care stabileşte comandantul detaşamentului (de regulă, un ofiţer superior), muzica militară, locul de adunare, orele de desfăşurare, ţinuta, formaţia de marş şi itinerariul.
În vederea desfăşurării retragerii cu torţe, unităţile sau subunităţile stabilite se adună la data şi ora ordonate în locul indicat şi aprind torţele. Apoi, în sunetul marşului „Retragerea”, intonat de muzica militară, încep deplasarea pe itinerariul stabilit.

Aproximativ 300 de militari de la Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” si Brigada 1 Mecanizata „Argedava” au participat la ceremonia retragerilor cu torte din Bucuresti cu prilejul Zilei Armatei Romaniei.Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare. De asemenea, aceste comemorări pot fi organizate la împlinirea unui număr de ani de la desfăşurarea unor evenimente urmate de martiraje, mari sacrificii individuale sau colective. Ele au menirea evocării celor prezenţi, a trecutului de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.Ceremonia retragerii cu torţe poate fi privită ca o pioasă şi înălţătoare pomenire pentru cei prezenţi a imaginii celor morţi pentru împlinirea unor idealuri sfinte.Retragerea cu torţe, flăcările strălucitoare ale acestora, sunt o pioasă reculegere lăsând celor prezenţi posibilitatea zborului gândului şi recunoştinţei spre lumea celor care s-au dăruit atât de generos pentru pământul şi patria lor.Retragerea cu torţe se organizează în garnizoane în serile unor zile festive, dar şi cu alte ocazii. Ea se desfăşoară numai cu aprobarea Şefului Statului Major General şi se organizează de către comandantul garnizoanei, care stabileşte comandantul detaşamentului (de regulă, un ofiţer superior), muzica militară, locul de adunare, orele de desfăşurare, ţinuta, formaţia de marş şi itinerariul. În vederea desfăşurării retragerii cu torţe, unităţile sau subunităţile stabilite se adună la data şi ora ordonate în locul indicat şi aprind torţele. Apoi, în sunetul marşului „Retragerea”, intonat de muzica militară, încep deplasarea pe itinerariul stabilit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult