Acasa MultimediaMelodia Zilei A schimbat macazul şi a rămas curată până la sfârşit

A schimbat macazul şi a rămas curată până la sfârşit

scris de Adrian Pătruscă
1 afisari

Dacă am vorbit despre Marcela Saftiuc ca fiind cea mai frumoasă voce feminină din folk-ul românesc, poate că am nedreptăţit-o pe Anda Călugăreanu.

Nu trebuie uitat că Anda s-a apucat târziu de folk, după o carieră strălucită în muzica uşoară şi în divertisment. Sătulă însă de compoziţiile tot mai inepte, mai comunistoide, mai stoarse de conţinut, decide să compună şi să cânte pe cont propriu. Învaţă chitara în câteva luni şi face o schimbare spectaculoasă de macaz. Chiar dacă ajunge şi pe scena Cenaclului Flacăra, nu va face nici un compromis regimului şi lui Păunescu. Este unul dintre puţinii artiştii care s-au păstrat curaţi până la capăt.

Iată un cântec, „Seara”, în care alături de Anda se aude chitara marelui Dan Andrei Aldea.

Nu puteam omite cutremurătorul  “Noi, nu!”, pe versurile lui Nicolae Labiş.

1 comentariu

Liviu 12-02-2011 - 13:33

Ei bine, DA ! Da, au existat si ROMANI !!! Si am avut adevarate valori pe care chiar le-am recunsocut si le-am promovat. Nu atat cat s-ar fi cuvenit dar mai bine si mai mult decat in zilele astea cand se pormoveaza numai nonvalorile si lingaii … Din pacate mesajul lui Labis nu a ajuns pana la noi, inca !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult