Acasa MultimediaMelodia Zilei Cântă în vreme ce face tumbe prin aer cu pianul cu coadă

Cântă în vreme ce face tumbe prin aer cu pianul cu coadă

scris de Adrian Pătruscă
6 afisari

Emerson, Lake & Palmer au fost cap de afiş la California Jam din 1974. Prezenţa lor a trecut Deep Purple, pe atunci într-o formă senzaţională, pe locul doi.


S-au înregistrat 200.000 de spectatori plătitori, iar show-ul a fost transmis în direct la televiziune.

În faţa unei Americi înmărmurite, Keith Emerson a realizat un număr de senzaţie: a cântat la un pian cu coadă în vreme ce se dădea peste cap cu el prin aer.

Marele pianist de jazz Oscar Peterson a văzut la televizor concertul ELP. Când Keith a început să se dea peste cap cu pianul, Peterson a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Count Basie, un alt mare pianist şi jazzman şi i-a spus: “Deschide repede televizorul să vezi ce n-ai mai văzut!”


După doi ani, Keith a fost invitat de Oscar Peterson la un show al său, care s-a bucurat de mare succes.

În întreaga carieră, Emerson a repetat de câteva ori periculoasa performanţă aeriană. Odată şi-a rupt nasul.

Keith povesteşte: “Eram în aer, mă învârteam foarte repede. Stăteam lăsat pe spate. Atunci au început focurile bengale şi nu am mai văzut nimic. Le-am strigat: ‘OK, you can stop now!’ Dar probabil că în toată hărmălaia s-a auzit ceva de genul wah-wah-wah. Nu ştiu ce-a înţeles regizorul, dar a dat brusc ordin să se oprească totul. Aşa că băieţii au pus frână atât de tare că am venit cu nasul în pian. Am continuat să cânt în vreme ce sângele îmi curgea din nas.”


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult